Anchetă la o școală privată din Capitală. Profesor de sport, bănuit că ar fi abuzat o elevă de 9 ani

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Un incident desebit de grav, care a avut loc în Bucureşti, a ieşit vineri la iveală. Un profesor de sport de la o şcoală particulară de prestigiu ar fi abuzat o elevă de numai 9 ani.

Scena s-ar fi petrecut într-una din încăperile de lângă sala de sport, în urmă cu o săptămână. Mama fetiţei a aflat abia vineri dimineaţă ce s-a întâmplat de la conducerea şcolii şi a anunţat imediat poliţia.

Incidentul a avut loc vinerea trecută, la o şcoală unde taxa anuală este de 4.000 de euro. Copiii terminaseră ora de sport şi se îndreptau spre vestiare. Profesorul de sport ar fi abordat-o pe fetiţa de 9 ani pe hol şi ar fi atras-o într-o încăpere, sub pretextul că vrea să îi ofere ceva.

Acolo, nevăzut de nimeni, ar fi avut un comportament deplasat, cu conotaţii sexuale, spune mama copilei.

Femeia susţine că a văzut imaginile surprinse de camerele de luat vederi din şcoală, care arata traseul celor doi - al profesorului şi al fetei.

Întâmplarea a ieşit la iveală abia miercuri, când fata a avut din nou ora de sport şi a refuzat să participe. În momentul în care învăţătoarea a întrebat-o de ce, eleva i-a povestit tot.

În acel moment, învăţătoarea a anunţat conducerea şcoli, însă aceasta a aşteptat 24 de ore până să o sune pe mama fetei şi să îi ceară o întrevedere.

Vineri dimineaţă, rudele fetei s-au dus la şcoala particulară, unde au stat de vorbă cu directoarea, cu psiholoaga instituţiei, consiliera juridică şi managerul şcolii.

Părinţii elevei susţin că cei de la şcoală le-ar fi sugerat să lase lucrurile aşa cum sunt, dar după ce au stat de vorbă şi cu profesorul de sport au decis să sune la 112 şi să declare incidentul.

Imediat, un echipaj de poliţie de la secţia 13, coordonat de un procuror, a început audierea părţilor implicate, iar cu fata a vorbit o poliţistă.

După aceste audieri preliminare, ancheta a continuat toată după-amiaza la secţia 13 de poliţie, unde au fost chemate atât rudele, cât şi fetiţa de 9 ani.

Poliţia Capitalei confirmă incidentul, iar conducerea şcolii a demarat o anchetă internă. Refuză însă deocamdată să confirme sau infirme faptele petrecute.

Roxana Mihai, consilierul juridic al şcolii: Momentan nu vă pot oferi niciun fel de informaţie până când nu terminăm treburile oficiale aici. O să avem un punct de vedere la momentul potrivit.
Reporter: Dumneavoastră ce aţi făcut, ca instituţie, de când aţi aflat de incident?
Roxana Mihai: Deci, doamnă, v-am spus. O să avem un punct de vedere oficial al şcolii atunci când vom considera necesar.
Reporter: Deocamdată nu consideraţi necesar?  

Roxana MihaiDeocamdată v-am spus că o să avem un punct de vedere pe care să îl transmitem în mass media. 

În urma audierilor efectuate În cauză, precum și a altor activități procedurale, barbatul de 40 de ani a fost reținut. Cercetarile sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO