Un pacient internat la Iași în stare gravă a plecat acasă după 3 zile susținând că nu există COVID
Un pacient internat cu Covid-19 într-un spital din Iași a plecat acasă după trei zile, susținând că se simte mai bine și că, oricum, virusul nu există. Medicii se aștepaptă ca bărbatul să se întoarcă în stare gravă sau să moară acasă.
Bărbatul de 68 de ani a ajuns la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi luni dimineaţă, în stare gravă și a fost internat direct la ATI. Acesta nu putea să respire și a fost testat pozitiv cu coronavirus, scrie Ziarul de Iași.
De asemenea, a avut nevoie în regim de urgenţă şi de efectuarea şedinţelor de dializă, pentru că suferea de insuficienţă renală acută.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Însă, după doar trei zile petrecute în spital, el a vrut să plece acasă, spre surprinderea medicilor, care i-au explicat pericolul la care se expune pe el, dar și pe cei apropiați.
„Bărbatul nu a necesitat intubare, şedinţele de dializă şi tratamentul administrat în ATI au îmbunătăţit foarte mult starea generală de sănătate. I-au fost explicate aceste riscuri la care se supune, atât din perspectiva faptului că i-ar putea infecta pe ceilalţi membri ai familiei, cât şi din perspectiva necesităţii de a continua şedinţele de dializă”, a explicat medicul Ionuţ Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului „Parhon”.
Medicii se aşteaptă ca în următoarea săptămână pacientul să revină în stare foarte gravă la spital sau chiar să moară la domiciliu.
„Riscurile la care se expune sunt multiple - riscă să dezvolte o complicaţie asociată insuficienţei renale, să facă o tulburare de ritm prin faptul că potasiul nu este eliminat, ceea ce se cheamă hiperkaliemie, fiind vorba despre un risc vital. De asemenea, există riscurile evoluţiei bolii infecţioase la un pacient vârstnic cu boală cronică. Însă decizia a fost a sa, după ce a văzut că se simte mai bine”, a completat medicul ieşean.
Spitalul a luat legătura cu DSP Iași, care se va asigura că bărbatul va respecta carantina la domiciliu.