Un ofițer DGA s-a angajat ca șofer de TIR timp de câteva luni pentru a dovedi corupția din vama Borș

Ultima actualizare: 30-12-2021 09:07
tir
StirilePROTV

Un ofițer al DGA a lucrat sub acoperire mai multe luni ca angajat al unei firme de TIR-uri pentru a dovedi că mai mulți polițiști de frontieră de la Borș luau mită.

Acesta a lucrat atât pe curse interne, cât și pe curse excterne, în cadrul anchetei care s-a întins pe mai multe luni, conform eBihoreanul.ro.

Astfel, au fost prinși șase polițiști de frontieră care luau mită. Aceștia cereau între 50 lei și 100 euro de la șoferii de TIR care intrau sau ieșeau din ţară, pentru a nu-i controla.

Cinci dintre ei au fost arestați preventiv, pe 5 decembrie, pentru 30 de zile de către Tribunalul Bihor, iar apoi, după câteva zile, Curtea de Apel Oradea a schimbat măsura cu cea a arestului la domiciliu pentru 15 zile.

Mai mult, unii patroni de firmă sunau direct anumiți polițiști de frontieră și le indicau TIR-urile care urmează să treaca prin vamă, pentru ca acestea sa nu fie verificate.

Ancheta a început încă de anul trecut, în urma unei sesizări. Niciunul dintre cei șase polițiști nu și-a recunoscut fapta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO