Un milionar kuweitian a dispărut fără urmă în România. Recompensa uriaşă oferită de familie

14-10-2019 11:01
Sursa: Arab Times

Mohammed Albaghli

Un om de afaceri din Kuwait, Mohammed Albaghli, a dispărut în România în urmă cu mai mult de patru ani și nu a fost găsit nici până în prezent.

Cazul a fost investigat de autoritățile din România și Kuweit, precum și de mai multe instituții private, relatează arabtimesonline.com.

Omul de afaceri, în vârstă de 79 de ani la acel moment, a dispărut în data de 5 august 2015 în satul Cheia din județul Prahova.

Emirul din Kuwait, șeicul Sabah al-Ahmad, a cerut Ministerului de Externe și cel al Apărării din țara sa să colaboreze cu autoritățile române pentru a-l găsi pe bărbat, care este şi posesorul unei impresionante averi.

Campanie începută pe rețele sociale

Fiul omului de afaceri, Riyadh, a folosit rețelele sociale pentru a păstra în atenția publicului cazul tatălui său și pentru a pune presiune pe autoritățile române.

„Tata, ne e dor de tine. Sperăm ca eforturile oficiale să continue pentru a rezolva această problemă umanitară și pentru a exercita presiune asupra autorităților relevante din România”, a scris fiul său pe Twitter.

De asemenea, familia bărbatului a filmat un scurt documentar în România, în care sunt prezentați jurnaliști români și kuwaitieni vorbind despre caz.

„Nu ne așteptam ca această dispariție să dureze mai mult de două-trei zile.. poate o săptămână. Dar patru ani, este inimaginabil”, a scris Riyadh pe Twitter.

Mohammed Albaghli venea împreună cu familia sa în satul Cheia de peste 20 de ani.

Recompensă de un milion de dolari

În urmă cu un an, familia omului de afaceri a oferit o recompensă de un milion de dolari, timp de o lună, pentru cine poate oferi informații care să ducă la găsirea lui, relatează News.ro.

Mohammed Albaghli a plecat în 5 august 2015 de la pensiunea din Cheia în care era cazat să se plimbe prin staţiune, dar nu a revenit, apropiaţii sunând la 112 în aceeaşi seară. Zeci de oameni l-au căutat la acel moment, însă fără rezultat.

În ultimii patru ani, familia bărbatului a anunțat mai multe recompense, începând cu 10.000 de euro și până la un milion de euro.

Informaţiile de la Poliția Română

 

Bărbatul are 1,75 m înălţime, greutate 55-60 Kg, părul tuns scurt alb, ochii căprui, mustață albă, mers foarte încet cu ajutorul unui baston, poartă ochelari de vedere, are degetul mare de la piciorul drept atrofiat și o cicatrice la încheietura mâinii drepte, conform informațiilor publicate pe site-ul Poliției Române.

La momentul dispariţiei era îmbrăcat în sarid crem (costum traditional arab), lenjerie (boxeri şi tricou) albă, purta papuci de culoare închisă şi avea asupra sa un baston din mahon cu inserţii argintii, reprezentând în limba arabă 1964, cu mâner de argint.

Milionarul kuweitian a dispărut de la pensiunea “Mihaela” din com. Măneciu, sat Cheia, jud. Prahova, unde se afla cazat. Ultima oară a fost văzut în curtea unei pensiuni învecinate, ulterior îndreptându-se către pădurea din apropiere.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Arab Times,


VIDEO PROTVPLUS.RO