Un lider al romilor cere instantei ca "regii" Cioaba sa nu mai poarte aceasta titulatura

Ultimul update: Duminica 15 Septembrie 2013 07:01
Data publicarii: Joi 12 Septembrie 2013 19:11
Categorie: Actualitate

"Regele international al romilor crestini de pretutindeni", Dan Stanescu, a depus, joi, o cerere prin care solicita ca celor doi "regi" Cioaba de la Sibiu sa li se interzica sa mai poarte aceasta titulatura si coroanele.

"Am dat in judecata presupusa Casa Regala de la Sibiu pe care noi, rromii, nu o recunoastem. Am strans peste 3.500 de semnaturi dupa ce am avut un stabor de peste 400 de persoane. Am depus azi documentul la Tribunalul Arges, noi contestam dreptul celor doi de a purta coroanele deoarece nu au facut si nu fac bine romilor. Dansii au un tribunal acolo al lor pe care-l caracterizez ca fiind «doua fire, doua paie», el centreaza, alt rege da cu capul, fac intre ei justitie, ceea ce nu este OK. Problema este ca pentru a lua o hotarare la nivelul romilor din Romania trebuie sa participe minim 300, 400 de oameni din etnie. V-am zis ca daca nu vom ajunge la o intelegere cu ei ne vom adresa organelor statului roman sa faca lumina in acest caz", a declarat regele international al tuturor romilor crestini de pretutindeni, Dan Stanescu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Sursa citata a spus ca Tribunalul Arges ar trebui sa interzica "total" Casei Regale din Sibiu sa nu mai fie casa regala.

"Eu nu am trecut peste traditiile romilor, eu le-am respectat, eu nu mi-am batut joc asa cum au facut cei doi care au ignorat traditiile si si-au batut joc de intreaga etnie a romilor din Romania si din lume. Practic a murit unul si s-au incoronat doi, asta este o bataie de joc. Tribunalul Arges trebuie sa decida daca ce s-a intamplat acolo este legal si pot sa va citesc acum continutul documentului lasat in care cerem interzicerea celor doi fii ai defunctului Florin Cioaba de a mai folosi titlul de rege in numele romilor din Romania si din strainatate, interzicerea purtarii coroanelor de regi ai romilor din Romania", a mai declarat Dan Stanescu.

Reprezentantii Tribunalului Arges au inregistrat cererea si spun ca magistratii Sectiei Civile vor decide daca instanta poate interveni in legile romilor si poate lua o decizie, urmand ca solicitarea sa fie declarata admisibila sau nu.

"Deocamdata, aceasta cerere care a fost depusa astazi pe rolul instantei va ajunge la presedintele Sectiei Civile a institutiei pentru a se califica intr-un mod aceasta solicitare, urmand a se decide in ce materie se va judeca aceasta solicitare. Este o cerere cu care nu ne-am mai confruntat, in documentul depus la instanta se precizeaza ca este vorba despre o fundatie a romilor din Romania si un domn care se semneaza Dan Stanescu, MS, nu stiu de unde vin aceste initiale, de la Maria Sa sau Majestatea Sa. Ei au invocat doua articole din noul Cod Civil, art 60 si 61. Dumnealor pot sa faca orice fel de cerere, urmeaza ca un complet de judecata caruia i se va repartiza cauza sa califice cerea si sa vada daca ea este admisibila sau nu", a declarat purtatorul de cuvant al Tribunalului Arges, judecatorul Ioan Fundatureanu.

La Costesti, tiganii au schimbat doliul cu manelele.
La Costesti, tiganii au schimbat doliul cu manelele. "Noi n-avem niciun rege, respectam Constitutia"
VIDEO PROTVPLUS.RO
politia rutiera
Aventura unei șoferițe din Târgu Jiu care a băut la un bar și apoi s-a urcat la volan
Magistraţi împiedicaţi de jandarmi să protesteze la CAB. Ce decizie au invocat
Primarul Timişoarei a tăiat cu mâna lui cablurile de Internet şi TV din centrul oraşului
Accident grav în Brăila din cauza unui incendiu de vegetaţie. Un copil a fost rănit
Senatul a respins 2 proiecte privind parteneriatul civil. "Nu se corelează"
Gardian anchetat pentru că lua mită de la deţinuţi. Rolul jucat de iubita agentului
eleva
SIMULARE BACALAUREAT 2019. De ce a rezolvat o elevă toate subiectele doar pe ciornă
Și Ford vrea autostrada promisă. Guvernul însă nu a terminat luptele cu liliecii
CFR așteaptă o minune până la EURO 2020: ”Să construiască într-o noapte cât alții în 7”
Omul de afaceri Ștefan Mandachi, replică la acuzații: ”Mă bufnește râsul când aud”
Un şofer de TIR ascundea o fată în cabină. Cât le-a oferit vameşilor ca să nu o vadă
Un cal a ars de viu şi zece tone de fân s-au făcut scrum. Cine e vinovat de incendiu