Un lider al romilor cere instantei ca "regii" Cioaba sa nu mai poarte aceasta titulatura


Ultimul update: Duminica 15 Septembrie 2013 07:01
Data publicarii: Joi 12 Septembrie 2013 19:11
Categorie: Stiri actuale

"Regele international al romilor crestini de pretutindeni", Dan Stanescu, a depus, joi, o cerere prin care solicita ca celor doi "regi" Cioaba de la Sibiu sa li se interzica sa mai poarte aceasta titulatura si coroanele.

"Am dat in judecata presupusa Casa Regala de la Sibiu pe care noi, rromii, nu o recunoastem. Am strans peste 3.500 de semnaturi dupa ce am avut un stabor de peste 400 de persoane. Am depus azi documentul la Tribunalul Arges, noi contestam dreptul celor doi de a purta coroanele deoarece nu au facut si nu fac bine romilor. Dansii au un tribunal acolo al lor pe care-l caracterizez ca fiind «doua fire, doua paie», el centreaza, alt rege da cu capul, fac intre ei justitie, ceea ce nu este OK. Problema este ca pentru a lua o hotarare la nivelul romilor din Romania trebuie sa participe minim 300, 400 de oameni din etnie. V-am zis ca daca nu vom ajunge la o intelegere cu ei ne vom adresa organelor statului roman sa faca lumina in acest caz", a declarat regele international al tuturor romilor crestini de pretutindeni, Dan Stanescu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Sursa citata a spus ca Tribunalul Arges ar trebui sa interzica "total" Casei Regale din Sibiu sa nu mai fie casa regala.

"Eu nu am trecut peste traditiile romilor, eu le-am respectat, eu nu mi-am batut joc asa cum au facut cei doi care au ignorat traditiile si si-au batut joc de intreaga etnie a romilor din Romania si din lume. Practic a murit unul si s-au incoronat doi, asta este o bataie de joc. Tribunalul Arges trebuie sa decida daca ce s-a intamplat acolo este legal si pot sa va citesc acum continutul documentului lasat in care cerem interzicerea celor doi fii ai defunctului Florin Cioaba de a mai folosi titlul de rege in numele romilor din Romania si din strainatate, interzicerea purtarii coroanelor de regi ai romilor din Romania", a mai declarat Dan Stanescu.

Reprezentantii Tribunalului Arges au inregistrat cererea si spun ca magistratii Sectiei Civile vor decide daca instanta poate interveni in legile romilor si poate lua o decizie, urmand ca solicitarea sa fie declarata admisibila sau nu.

"Deocamdata, aceasta cerere care a fost depusa astazi pe rolul instantei va ajunge la presedintele Sectiei Civile a institutiei pentru a se califica intr-un mod aceasta solicitare, urmand a se decide in ce materie se va judeca aceasta solicitare. Este o cerere cu care nu ne-am mai confruntat, in documentul depus la instanta se precizeaza ca este vorba despre o fundatie a romilor din Romania si un domn care se semneaza Dan Stanescu, MS, nu stiu de unde vin aceste initiale, de la Maria Sa sau Majestatea Sa. Ei au invocat doua articole din noul Cod Civil, art 60 si 61. Dumnealor pot sa faca orice fel de cerere, urmeaza ca un complet de judecata caruia i se va repartiza cauza sa califice cerea si sa vada daca ea este admisibila sau nu", a declarat purtatorul de cuvant al Tribunalului Arges, judecatorul Ioan Fundatureanu.

VIDEO PROTVPLUS.RO