Un jandarm care asigura paza la Centrala Nucleară de la Cernavodă s-a împuşcat în timpul serviciului

Dată publicare: 09-03-2021 08:55
Dată actualizare: 09-03-2021 14:36


Un jandarm de la Unitatea Specială a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost găsit împuşcat în cap, în această dimineaţă, într-o încăpere situată chiar lângă Reactorul 1.

Bărbatul de 44 de ani este în stare extrem de gravă, iar la această oră nu se ştiu împrejurările în care s-a petrecut incidentul. Colegii jandarmului susţin că acesta tocmai trecuse printr-un proces de divorţ. Militarul era unul dintre cei mai experimentaţi angajaţi ai unităţii de paza de la Cernavodă şi participase şi la trei misiuni internaţionale.

Alarma a fost dată la ora 07.47 Unul dintre colegi a auzit zgomotul făcut de împuşcătură şi a plecat imediat spre încăperea în care se afla subofiţerul de 44 de ani. În timp ce echipele medicale de la centrală au intervenit pentru a-i acorda primul ajutor, un elicopter SMURD a ajuns pe platforma de la Cernavodă.

Ana Maria Stoica, ISU Dobrogea: ”Sosiţi la faţa locului, colegii au găsit un bărbat inconştient, care a fost intubat şi preluat de elicopterul SMURD fiind ulterior transportat la spitalul judeţean Constanța”.

Ancheta a fost preluată de procurorii militari, iar investigaţiile indică faptul că jandarmul ar fi recurs la un gest extrem.

Colonel Nicolae Dan - purtător de cuvânt al Unităţii Speciale Jandarmi Cernavodă: ”Am stat de vorbă cu colegii lui şi mi-au spus că nu a dat niciun semn, adică să fie mai distant sau absent. Din contră a organizat tura au stabilit obiectivele pentru data de astăzi pentru misiune, iar ulterior a săvârşit acest gest regretabil. Un coleg a săvârşit un gest necugetat provocandu-şi o plagă împuşcată cu armamentul din dotare”.

Medicii de la spitalul judeţean Constanța susţin că jandarmul este în continuare în stare critică.

Subofiţerul lucrează de mai bine de 21 de ani în Jandarmeria Română.

A fost în trei misiuni internaţionale şi chiar a făcut parte din primele efective de jandarmi români care au fost detaşaţi, în 2001, în Kosovo.

Conform superiorilor săi, în luna septembrie 2020 a efectuat testarea psihologică obligatorie pe care a trecut-o cu brio.

Subofiţerul a divorţat în urmă cu câteva luni şi are un copil în vârstă de 16 ani.

Cei care vor face lumină în acest caz vor fi procurorii militari care au început deja să stea de vorbă cu colegii subofiţerului

 

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO