Un francez, extrem de periculos, acuzat că a ucis un bărbat în Spania a fost prins de poliţiştii din București

Ultima actualizare: 06-01-2022 19:46
Un francez, extrem de periculos, acuzat că a ucis...
Un francez de 35 de ani căutat de autorităţile ...

Un cetăţean francez, extrem de periculos, acuzat că a ucis un bărbat în Spania a fost prins de poliţiştii de la noi.

 

 

Individul era dat în urmărire internaţională, de mai bine de un an. În acest timp, s-ar fi refugiat în Bucureşti, cu fetiţa sa de cinci ani, şi iubita româncă. A fost capturat de forțele speciale, într-un apartament închiriat, din sectorul doi.

 

Cetăţeanul francez, Felix Mathieu, de 35 de ani, este acuzat de iberici că pe 27 februarie, anul trecut, ar fi ucis în bătaie un bărbat în Spania. Mathieu l-a abandonat apoi pe marginea unei autostrăzi, din zona Figueres, dorind să lase impresia autorităţilor că respectivul a murit lovit de o maşină.

Cadavrul a fost găsit dimineață de un pompier aflat în timpul liber care se plimba pe bicicletă. La momentul respectiv, autorităţile spaniole nu au făcut public cazul, pentru a nu-l pune în gardă pe francez. Doar că acesta a reuşit aproape un an să se ascundă.

Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei: "Bărbatul era urmărit internaţional pentru crima săvârşită, iar în urma activităţii desfăşurate de poliţiştii serviciului Urmăriri au reuşit să meargă pe urmele acestuia, să-l depisteze şi să-l reţină pentru 24 de ore".

Potrivt unor surse din anchetă, francezul se ascundea într-o locuinţă închiriată din sectorul doi al Capitalei, alături de iubita sa româncă şi de fetiţa lor, în vârstă de cinci ani. Poliţiştii i-au monitorizat telefonul şi când au fost siguri că au de-a face cu aceeaşi persoană bănuită de crimă în Spania, au organizat operaţiunea de capturare la care au participat poliţiştii de SIAS, pentru că individul era considerat un om periculos.

Francezul a fost dus sub pază strictă la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă şi urmează să fie predat autorităţilor spaniole, unde va fi judecat pentru omor.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO