Un escroc a strâns bani în numele unui copil grav bolnav. Cum îl puteți ajuta pe Andrei


Ultimul update: Miercuri 13 Martie 2019 20:32
Data publicarii: Miercuri 13 Martie 2019 17:52
Categorie: Stiri actuale

În goana după câștiguri nemeritate, unii semeni uită de omenie sau decență. O persoană deocamdată necunoscută a strâns bani în contul său, în numele unui băiețel grav bolnav, însă nu le-a dat părinților niciun leu.

Cei care vor să îl ajute pe Andrei pot dona în contul RO98BTRLRONCRT0351748702, deschis la Banca Transilvania, pe numele tatălui, COSMIN PURCĂRELU.

Povestea copilului fusese făcută publică de bunica lui, care încercă să strângă fonduri pe Facebook pentru o operație de care cel mic are mare nevoie. Polițiștii spun că legal nu pot face nimic până când nu vor depune plângeri chiar cei care au donat bani în contul escrocului.

Bunica băiatului: "V-aş ruga să postaţi pe pagina dumneavoastră povestea îngeraşului şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, poate se vor găsi oameni cu suflet mare, care să îl ajute să strângă banii necesari pentru operaţie şi recuperare. ă mulţumesc din suflet!"

Este apelul disperat pe care bunica lui Andrei, un băieţel de şase ani, diagnostigat cu artrogripoză congenitală multiplă, l-a adresat mai multor comunităţi de pe Facebook. Dintre toate, cel mai rapid a răspuns administratorul unei pagini, deocamdată anonim, care s-a oferit să îl ajute pe copil.

Bunica băiatului: "Da, cum să nu vă ajut? Dar este nevoie să îmi descrieţi: diagnosticul şi poze cu el, contul dumneavoastră şi Dumnezeu să lucreze cu el."

Zis şi făcut. Numai ca persoana, ascunsă în spatele paginii "Împreună atingem suflete rănite" a distribuit, alături de pozele lui Andrei, un alt cont bancar decât cel oferit de bunica băiatului, susţine familia. Postarea a stat pe pagină o săptămână până când au observat părinţii. Atunci, au mers la poliţie, dar au încercat să ia legătura şi cu cel care administrează pagina.

Tatăl lui Andrei: "I-am dat mesaj în privat că de ce s-a folosit de băiatul meu şi de ce a folosit un cont fals dacă vrea să ne ajute şi el ne-a zis că soacra mea i-a dat acceptul şi când l-am întrebat a doua oară de ce n-a folosit contul nu ne-a mai spus absolut nimic. A întrerupt orice legătură, ne-a blocat..."

Prin forţe proprii, părinţii au reuşit să strângă puţin peste 400 de lire. O picătură în ocean, în comparaţie cu suma de care au nevoie pentru operaţie.

Mama lui Andrei: "Costă aproximativ 10.000 de euro. Din păcate banii ăştia nu-i mai avem şi vă rog din puţinul vostru, oricât ar fi, şi un leu cred că contează."

Părinţii vor depune şi o plângere la poliţie. Poliţiştii îi sfătuiesc să facă acelaşi lucru şi pe cei care au apucat să vireze sume de bani în contul fals.

Cei care vor să îl ajute pe Andrei pot dona în contul RO98BTRLRONCRT0351748702, deschis la Banca Transilvania, pe numele tatălui, COSMIN PURCĂRELU.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO