Un englez nu poate sta cu piciorul la soare timp de 7 ani dupa ce a calcat pe "ginsengul romanesc"

Ultima actualizare: 05-09-2013 06:50
branca ursului

A vrut sa se relaxeze la o plimbare, dar o planta otravitoare i-a distrus piciorul. Asta a patit un englez in varsta de 50 de ani, dupa ce a calcat pe branca-ursului, scrie Daily Mail.

“Plimbam cainele pe langa drumul de pe coasta, cand sotia mea s-a oprit sa admire planta si m-a intrebat daca putem lua una pentru gradina noastra”, isi aminteste englezul.

VEZI AICI FOTOGRAFII CU PICIORUL BARBATULUI

Keith Cooper a povestit ca piciorul sau s-a umflat si a fost acoperit de basici imediat ce a atins planta toxica. Ajuns la spital, medicii, care nu au mai vazut niciodata asa ceva, l-au diagnosticat cu fitofotodermatoza (dermatita de pajiste) si i-au dat un verdict dureros: omul nu mai are voie sa-si expuna piciorul lezat la lumina soarelui in urmatorii sapte ani.

In caz contrar, piciorul sau se va imflama din nou pentru ca afectiunea i-a inlaturat toata protectia naturala a pielii impotriva razelor ultraviolete. Daca Keith s-ar fi scarpinat la ochi dupa ce a atins planta, s-ar fi ales cu orbire temporara sau chiar permanenta.

Branca-ursului este o planta toxica care creste prin raspandire in zone montane si de campie din Europa. Denumita si "ginsengul romanesc", branca-ursului este folosita pentru tratarea infertilitatii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO