Cristian Cioaca, in motivele de apel: "Sotia mea figureaza in documente ca fiind iesita din tara"

Ultima actualizare: 05-09-2013 06:50
Cristian Cioaca

Cristian Cioaca a facut apel la Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva deciziei Curtii de Apel Pitesti prin care a fost mentinuta masura arestarii preventive a acestuia.

In motivele de apel, Cristian Cioaca face niste afirmatii absolut surprinzatoare. Fostul politist, condamnat in prima instanta pentru ca si-ar fi ucis sotia, sustine ca Elodia figureaza ca fiind plecata din tara, potrivit ziarului Ring.

In apelul inaintat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Cristian Cioaca sustine ca Elodia nu ar fi fost cautata niciodata de autoritati "ca persoana in viata, nici in strainatate, dar nici in tara".

Potrivit Ring, Cioaca a mentionat intre motivele de apel: "raspunsul transmis de Interpol privind darea in urmarire in cele 185 de tari este irelevant. Potrivit procedurilor specifice Interpol, urmarirea unei persoane adulte disparute (art 97), in conditiile in care persoana este urmarita in materia NOT CRIMINAL, se face sub o directiva, numita ACTIUNEA DE URMAT, adresata tuturor agentilor Interpol insarcinati cu urmarirea. In aceasta procedura a urmaririi adultului, actiunea este specificata in procedura 'intrebati persoana daca este de acord ca adresa/locatia ei/lui sa fie comunicata autoritatilor solicitante/luati legatura cu biroul national SIRENE si comunicati consimtamantul persoanei la nr. tel...'".

Astfel, Cristian Cioaca sugereaza ca Elodia, daca ar fi undeva in strainatate, nu putea fi identificata decat daca si-ar fi dat acordul.

In apel, fostul politist adreseaza mai multe intrebari, sugerand ca autoritatile nu au aplicat corect procedurile. Cea mai surprinzatoare dintre ele este urmatoarea: "De ce nu s-a dat valoare probatorie inscrisurilor ce confirma iesirea din tara a sotiei mele?".

Cristian Cioaca vine si cu lamuriri: "In volumul III al dosarului de urmarire penala , fila 159, este depusa FISA URMARITULUI ce o priveste pe sotia mea. Aceasta fisa poarta mentiunea: 'Figureaza iesit din tara'. In volumul VIII al dosarului de urmarire penala, la fila 23, exista un inscris anexa al fisei urmaritului ce cuprinde mentiunile: Solicitarea UI 132639/26.09.2007. Informatii: 'Se detin date despre aceasta ca ar fi plecata in strainatate. La data disparitiei avea asupra sa pasaportul. Anterior disparitiei a avut dese plecari in strainatate (Paris, Venetia, Dubai, etc.) atat in interes personal, cat si profesional'. Asadar, la 26 de zile de la disparitie, Elodia figura ca 'iesita din tara/plecata in strainatate'. Oare nici acest lucru nu mai are menirea sa-i puna pe ganduri pe cei care urmaresc acest caz 'cu sufletul la gura'?!".

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO