Un caz extrem de grav s-a petrecut la Bucureşti. Un elev a fost bătut de un coleg până și-a pierdut cunoștință. S-a întâmplat chiar pe trotuarul din fața liceului, fără ca paznicii sau profesorii să intervină.

Culmea este că un martor a filmat momentul în care un adult le spune copiilor să nu sune la salvare. Poliția a deschis un dosar penal.

"Nu mă, nu!... la salvare. Nu sunați! Ai tu vreun drept să dai la salvare? -E directoarea aici nu mai sunați voi. - Ia telefonul de acolo! Hai! Du-te de aici! Du-te de aici! Te rog frumos! Hai!"

Aceste scene șocante s-au petrecut în fața unui liceu din sectorul 5 al Capitalei. Elevii încearcă să îi acorde primul ajutor unui coleg care a căzut inconștient pe trotuar, după ce un altul l-ar fi lovit cu pumnii și cu picioarele. I-au pus sub cap tricoul și îl stropesc cu apă pe față, în timp ce adulții prezenți par depășiți de situație.

Mama elevului bătut: "Pune mâna pe telefon mă sună și zice sunteți mama copilului? Zic da. Vă rog să veniți, copilul dvs e inconștient în stradă. În timpul ăla, copiii strigau să sunăm la salvare! În schimb dna director spunea nu-i mai dați cu apă pe față, plecați de acolo nu mai filmați. Nu chemați nici o salvare. Deși avea telefonul în mână. Cred că mai întâi datoria ei era să-i acorde primul ajutor copilului până vine salvarea. Este dur! Nu doresc nici unei mame să treacă prin ce am trecut eu în acele momente."

Băiatul a fost dus în cele din urmă cu salvarea la spitalul Municipal, unde i-au fost făcute mai multe investigații dar și o tomografie.

„A avut 4 hematoane la cap, e lovit pe spate, zdrelit, a fost târât. Agresorul a continuat să-i dea pumni și picioare până a apărut alt coleg și i-a zis ce faci îl omori?", a povestit mama victimei.

Cazul a fost preluat de polițiștii secției 18, care au deschis din oficiu un dosar penal pentru loviri și alte violențe. Agresorul are 15 ani și, potrivit colegilor lui, practică boxul la un club din București. Conflictul ar fi pornit spun ei, de la o glumă.

Incidentul s-a petrecut la câțiva metri de punctul de pază, însă agenții nu au intervenit. Ei susțin acum că nu au văzut nimic și oricum răspunderea lor e doar pentru ce se întâmplă în interior, nu pe trotuar.

Prin intermediul Inspectoratului Școlar, conducerea liceului a comunicat că au intervenit un profesor de serviciu, directorul adjunct și alte două profesoare. Iar că până la sosirea ambulanței asistenta și medicul școlii au acordat primul ajutor. Băiatul lovit susține că doar cei de la salvare l-au ajutat.