Tragedie în Mureș. Un medic s-a sinucis, la două luni după ce s-a sinucis și soția sa

Ultima actualizare: 23-01-2020 18:12

Tragedie greu de înțeles într-o familie din Livezeni, județul Mureș. Un medic de 44 de ani, conferențiar universitar, și-a pus capăt zilelor, la două luni după ce și soția sa, judecătoare, a recurs la același gest extrem.

Bărbatul nu a putut trece peste pierderea suferită, spun apropiații familiei. A lăsat orfan un copil de trei ani. Fiul s[u mai mare, dintr-o căsătorie anterioară, este cel care a alertat aseară poliția. Întreagă comunitate este șocată de tot ce s-a întâmplat.

Băiatul de 19 ani, student la Academia Militară, și-a făcut griji când tatăl i-a dat un mesaj în care își anunța intenția de a se sinucide. Anunțați de urgență, dispecerii de la 112 au trimis la locuința medicului mai mulți jandarmi, pompieri și polițiști. Era însă pre atarziu... Echipajele l-au găsit pe medic fără suflare, în casă.

Emilia Farcaș, purtător de cuvânt IPJ Mureș: „Au fost sesizați prin numărul de urgență de către un tânăr, cum că este posibil ca tatăl acestuia să se fi sinucis în interiorul unui imobil situat în Livezeni. La față locului a fost solicitată și o ambulanță, medicii au constat decesul”.

Bărbatul trecea prin momente grele, după ce soția lui, o judecătoare de 38 de ani, și-a pus capăt zilelor.

La începutul lunii noiembrie, ea a fost găsită la 40 de kilometri distanță de casă, lângă mașină, cu răni care i-au provocat o hemoragie puternică și apoi decesul.

Lăsase pentru soțul ei un bilet de adio, în care îi scria că îl iubește și îl ruga să aibă grijă de băiețelul lor de trei ani. Apropiații familiei sunt cutremurati de hotărârea tragică a bărbatului.

Dr. Florin Buicu, profesor UMFST Târgu Mureș: „Am rămas blocat. Făcea parte dintre colegii care predau la Faculatea de engleză de la Medicină, un om care știa să fie alături de colegi, de studenți. Dumnezeul să-l odihnească. Suntem cu toții triști în aceste momente”.

Studenții povestesc despre profesorul lor că l-au văzut supărat, în ultima vreme, copleșit de moartea soției, dar nu se așteptau ca el să recurgă la un asemenea gest.

Student: „Pe plan academic și pe plan uman a fost o persoană de nota zece. Facultatea a pierdut un om de mare valoare. Nu putem înțelege trauma fiecărei persoane, dar mă gândesc că a fost foarte traumatizant, este o tragedie oricum”.

Un alt student: „L-am cunsocut când soția lui încă era în viață, după eveniment el a fost foarte devastat. A fost plin de viață și de energie, ce s-a întâmplat acum este foarte trist”.

După moartea soției, bărbatul a acceptat donarea organelor. Operațiile de transplant au fost deja făcute la patru pacienți.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO