Sticlă cu un mesaj vechi de 56 de ani găsită de un cuplu, pe plajă. Ce scria pe bilet


Ultimul update: Miercuri 13 Februarie 2019 20:46
Data publicarii: Miercuri 13 Februarie 2019 20:19
Categorie: Stiri externe
mesaj in sticla

Un cuplu a descoperit o sticlă care conţinea un mesaj vechi de 56 de ani pe o plajă din statul american Texas.

Administraţia Americană a Oceanelor şi Atmosferei (NOAA) a afirmat că obiectul găsit făcea parte din cele 7.863 de sticle eliberate în ocean ca parte a unui studiu ştiinţific din anii 1960, relatează miercuri UPI.

NOAA a afirmat că Jim şi Candy Duke se plimbau pe plajă pe Insula Padre, în apropiere de casa lor din oraşul Corpus Christi, în momentul când au descoperit sticla.

Un bilet portocaliu decolorat se afla în interior cu mesajul "Sparge Sticla", însă cuplul a ales să scoată cu grijă hârtia fără să spargă recipientul.

NOAA a afirmat că sticla a fost una dintre cele 7.863 eliberate în ocean în perioada februarie 1962 - decembrie 1963. Agenţia a precizat că sticlele conţineau cărţi poştale şi instrucţiuni pentru ca cei care le găseau să le trimită prin poştă cu data şi locaţia exactă unde au fost descoperite în schimbul unei recompense de 50 de cenţi.

"Sticlele au fost eliberate ca parte a unui studiu pentru a determina rolul pe care curenţii oceanului îl jucau în mişcarea creveţilor tineri din zonele de reproducere din larg către zona ţărmului", a spus NOAA.

Familia Duke a spus că sticla va avea un loc de onoare printre colecţia lor de "comori" găsite în timpul plimbărilor de plajă.

Nu este clar dacă NOAA le-a dat celor doi recompensa de 50 de cenţi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

Mesaj cumplit ascuns într-o poezie de Valentine's Day. Trebuie citită invers
Partidul Social Democrat: ”Mulțumim, Olguța! Rușine, Iohannis!”
Partidul Social Democrat: ”Mulțumim, Olguța! Rușine, Iohannis!”
VIDEO PROTVPLUS.RO