Neglijenţa unor angajate de la o grădiniţă din Satu Mare i-a pus viaţa în pericol unui copil de 2 ani şi zece luni.

Băieţelul a intrat nesupravegheat în bucătăria unităţii şi a băgat în gură o substanţă de curăţat sub forma unei pastile. Imediat i s-a făcut rău şi a fost dus de urgenţă la spital. Acum este o anchetă în plină desfăşurare.

La grădiniţă de stat, copiii din grupa mică erau supravegheaţi de o singură angajată. Când ea a vrut să-i scoată în curte, la joacă, băieţelul de 2 ani şi zece luni a zărit uşa deschisă la bucătărie, a intrat, şi a găsit într-un pliculeţ câteva pastile. Curios, a luat una şi a încercat să o mănânce.

Purtător de cuvânt Călin Durla, ISJ Satu Mare: "A găsit o pastilă de cloramina şi cum seamănă cu o bomboană a pus limbă pe ea, noroc că doar atât. Imediat părinţii au fost anunţaţi şi a fost dus copilul la urgenţe. Urmările sunt minore a rămas cu un semn roşu pe limbă şi e în afara oricărui pericol".

Şansa celui mic a fost că nu a înghiţit pastila care putea să-i curme viaţa, ci a vomitat şi a început să plângă. Imediat au fost chemaţi de urgenţă şi părinţii celui mic, iar băieţelul a fost dus la spitalul din Satu Mare, unde a rămas internat.

Constantin Demian, purtător de cuvânt Spitalul de Urgenţă Satu Mare: "Starea copilului a fost relativ bună, fără acuze deosebite, fără vărsături, s-a luat măsura internării. Dacă ar fi fost o cantitate mare şi ar fi fost vorba de ingestie ar fi fost probleme mari."

Între timp, directoarea grădiniţei a început o anchetă internă şi susţine că vinovaţii vor fi traşi la răspundere.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!