Un copil de sapte ani, din Vrancea, a ajuns in coma la spital dupa ce a fost lovit de un camion al Armatei

Ultima actualizare: 30-05-2014 07:09
Ambulanta

Un copil in varsta de sapte ani din localitatea vranceana Golesti a fost transportat in coma la spital, marti dupa-amiaza, dupa ce, in timp ce mergea pe bicicleta, a fost lovit de un camion apartinand Ministerului Apararii Nationale.

Accidentul a avut loc, marti dupa-amiaza, pe strada Victoriei din localitatea Golesti. Astfel, copilul de sapte ani a plecat de acasa cu bicicleta spre un magazin din localitate, iar la un moment dat a depasit un autobuz care era in statie, fiind lovit de un camion al Armatei, in care se aflau militari de la Brigada 8 Artilerie Focsani, care se intorceau de la un exercitiu efectuat in poligonul din comuna Slobozia Ciorasti.

"Marti, in jurul orei 14.00, pe strada Victoriei din comuna Golesti, judetul Vrancea, un copil de sapte ani, care mergea cu bicicleta, a vrut sa depaseasca un mijloc de transport in comun care se afla in statie, moment in care a fost accidentat de o autospeciala apartinand MApN, care se deplasa din sens opus", a declarat comisarul sef Catalin Stegarescu, seful Biroului Rutier Focsani.

In urma accidentului, copilul a fost transportat cu o ambulanta la Spitalul Judetean de Urgenta "Sfantul Pantelimon" din Focsani.  Potrivit medicilor, minorul este in soc hemoragic, fiind intubat si ventilat mecanic. Ei sunt rezervati in privinta sanselor acestuia de supravietuire.

Camionul era condus de un militar de la Unitatea 01471 de la Brigada 8 LAROM "Alexandru Ioan Cuza". In cadrul unitatii a fost constituita o comisie care va face verificari cu privire la modul de producere a accidentului.

"Un autocamion apartinand UM 01471 Focsani se deplasa regulamentar din Poligonul Ciorasti spre Focsani. In localitatea Golesti, in dreptul unei statii de autobuz, un copil in varsta de sapte ani, care mergea pe o bicicleta, a iesit brusc in fata camionului, fiind acrosat cu partea stanga a acestuia. Cauzele producerii accidentului sunt investigate de catre un echipaj al IPJ. In urma testarii soferului cu aparatul etilotest de catre echipajul IPJ rezultatul a fost negativ. La nivelul UM 01471 Focsani s-a constituit o comisie care sa cerceteze circumstantele producerii evenimentului", a declarat Eugen Ciobotaru, purtatorul de cuvant al Brigazii 8 LAROM.  Ancheta in acest caz va fi preluata si continuata de procurorii Parchetului Militar Iasi.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO