Copilul de 2 ani cazut intr-un put in Teleorman a fost salvat dupa 10 ore. Baiatul a stat cu jumatate din corp in apa

×
Codul embed a fost copiat

Copilul de doi ani cazut intr-un put in judetul Teleorman a fost salvat de echipele de interventie dupa mai mult de zece ore, el fiind scos in stare de hipotermie.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Teleorman, Adrian Gelu Dragomir, copilul a fost scos teafar si a fost preluat de echipajele medicale. Operatiunea de salvare a copilului, la care au participat zeci de pompieri, a durat mai mult de zece ore, timp in care salvatorii au luat in calcul mai multe variante de a-l scoate pe copil la suprafata.

Fortele de interventie au actionat ”pe doua fronturi”, atat prin manevrarea unui dispozitiv in interiorul putului, cat si prin sapaturi facute in jurul acestuia, dupa ce in jurul amiezii acestea fusesera sistate temporar.

”Fortele de la fata locului au fost suplimentate cu o autospeciala de descarcerare si un camion la ISU Olt, un container multirisc si o ambulanta de terapie intensiva mobila ( cu medic) de la ISU Bucuresti-Ilfov. De asemenea, tot de la ISU Bucuresti-Ilfov a plecat, in sprijin, un camion incarcat cu materiale de sustinere pentru consolidarea malurilor de pamant”, preciza IGSU.

Pe durata operatiunii, copilul de doi ani a fost monitorizat permanent cu o camera video introdusa in put.

Citește și
refugiati
Acuzatii grave. Salvatorii din Marea Mediterana spun ca Europa ca ii lasa pe refugiati sirieni sa se inece
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Desfasurarea evenimentelor de marti: 

UPDATE 23:15 Purtatorul de cuvant al ISU Teleroman, Adrian Gelu Dragomir, a spus ca baietelul plangea in momentul in care a fost scos din put, el fiind preluat de catre echipajul medical de la Ambulanta. ”O viata salvata e ca si cum ai salva o lume intreaga”, a precizat Dragomir.

UPDATE 23:00 Copilul de doi ani cazut intr-un put intr-o gospodarie din judetul Teleorman si salvat de echipele de interventie dupa mai mult de zece ore a fost adus cu un elicopter SMURD la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitala, a declarat secretarul de stat in MAI Raed Arafat. "A fost o actiune foarte dificila. Copilul a fost scos teafar si este trasportat cu un elicoper SMURD in Bucuresti. Elicoperul va ateriza pe Aeroportul Baneasa, apoi copilul va fi dus la Spitalul Grigore Alexandrescu”, a mai spus Arafat. Salvatorii au sapat zece metri in jurul putului, dupa care terenul a inceput sa se surpe. ”Era un put foarte ingust, putea oricand sa cedeze. Atunici au recurs la un alt la alt plan”, a mai spus Raed Arafat.

UPDATE 22:00 Locotenent-colonel Cristian Radu, de la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, a declarat ca baietelul de doi ani a stat cu jumatate din corp in apa. Copilul a fost stabilizat in ambulanta, iar in prezent este transportat la un spital din Bucuresti, fiind insotit de catre tatal sau. Baiatul are hipotermie.

Surse locale spun ca mama baietelului, care este gravida in ultimul trimestru de sarcina, se afla la spital. In conditiile in care mai are cateva saptamani pana va naste, medicii i-au interzis sa asiste la operatiunea de salvare, au precizat sursele citate.

La actiunea de salvare au participat forte de la Bucuresti, de la Unitatea Speciala de Interventii in Situatii de Urgenta, dar si pompieri din judetele Olt si Dolj

UPDATE 20.00 Peste 40 de pompieri intervin, marti seara, de aproape 9 ore, pentru salvarea copilului de doi ani cazut intr-un put dintr-o gospodarie din localitatea Balta Sarata, judetul Teleorman, fortele de la fata locului fiind suplimentate.

De asemenea, in zona urmeaza sa ajunga un camion incarcat cu materiale de sustinere pentru consolidarea malurilor de pamant din jurul putului.

Reprezentantii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta spun ca la fata locului fortele de interventie actioneaza ”pe doua fronturi”, atat prin manevrarea unui dispozitiv in interiorul putului, cat si prin sapaturi facute in jurul acestuia, dupa ce in jurul amiezii acestea fusesera sistate temporar.

”Fortele de la fata locului au fost suplimentate cu o autospeciala de descarcerare si un camion la ISU Olt, un container multirisc si o ambulanta de terapie intensiva mobila ( cu medic) de la ISU Bucuresti-Ilfov. De asemenea, tot de la ISU Bucuresti-Ilfov a plecat, in sprijin, un camion incarcat cu materiale de sustinere pentru consolidarea malurilor de pamant”, precizeaza IGSU. 

Conform sursei citate, copilul de doi ani este in viata, fiind monitorizat permanent cu camera video introdusa in put.

”Varsta frageda a copilului, adancimea la care acesta se afla si diametrul ingust al spatiului de manevra ingreuneaza misiunea salvatorilor”, mai arata IGSU. In jurul dupa-amiezii, echipele de salvatori au sistat, temporar, sapaturile in jurul putului in care a cazut copilul, incercand extragerea acestuia cu un aparat special, folosit pentru interventii in spatii inguste, insa in zadar.

Purtatorul de cuvant al ISU Teleorman, Gelu Adrian Dragomir, declara ca este riscant sa se sape in jurul putului intrucat materialul din care este facut acesta se poate deplasa si poate cadea peste copil.

UPDATE 17:00 Se intervine si cu doua buldoexcavatoare cu care se sapa in jurul putului. Salvatorii iau in calcul inclusiv varianta demolarii putului pana nivelul unde este blocat cel mic. Din pacate, este mult prea mic si speriat sa se poata agata si catara singur pe cordelinele pompierilor.

UPDATE 14:50 Echipele de interventie de la fata locului au tunuri cu aer cald, pentru a evita intrarea in hipotermie a copilului. De asemenea, salvatorii introduc permanent oxigen in put, pentru ca micutul sa nu intre in stare de inconstienta.

Copilul este monitorizat in permanenta cu o camera video care a fost coborata la nivelul de 16 metri, unde se afla el.

UPDATE 13:40 Un aparat experimental pentru interventii in spatii inguste a fost trimis in localitatea teleormaneana Balta Sarata pentru salvarea copilului de doi ani cazut intr-un put foarte ingust din curtea gospodariei si blocat la aproximativ 16 metri adancime. Secretarul de stat Raed Arafat spune ca, din pacate, niciuna dintre variantele de interventie nu are risc zero.

Secretarul de stat Read Arafat a precizat, marti, pentru News.ro ca aparatul experimental care este trimis la fata locului este facut de un inginer si este proiectat astfel incat poate sa fie introdus in spatii inguste.

El a spus ca acest aparat nu a mai fost folosit in cazuri similare, dar a fost luat in calcul ca o posibila solutie care sa ajute la prinderea si scoaterea copilului din put. Arafat a mentionat ca folosirea acestui aparat experimental va putea fi decisă doar de catre echipajele de interventie la faţa locului, la fel si alte solutii care ar putea ajuta la salvarea copilului.


 

Copilul este blocat in put de la ora 12:00, insa operatiunea de salvare este extrem de dificila din cauza ca putul respectiv are un diametru de doar 30 - 35 de centimetri.

Copilul este constient si nu se afla in apa.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Teleorman, Adrian Dragomir, a declarat, marti, ca un copil de doi ani a cazut, in urma cu aproximativ o ora, intr-un put ingust din curtea casei, in localitatea Balta Sarata, judetul Teleorman.

 

Operatiunea de salvare este foarte dificila din cauza ca putul este foarte ingust, avand un diametru de 30 - 35 de centimetri.

"Copilul este blocat la aproximativ 16 metri, pe o pompa care scoate apa, deci el nu se afla in apa, fiind constient. Se aude plangand. Am incercat impreuna cu membrii familiei sa cooperam cu el, dar deocamdata nu a raspuns la aceste mesaje", a precizat Dragomir.

 

Acesta a adaugat ca echipele de interventie incearca orice operatiune de salvare si ca, pentru ca micutul sa nu intre in hipotermie, este suflat aer cald in put.

Purtatorul de cuvant al ISU Teleorman a mai spus ca salvatorii iau in calcul inclusiv varianta demolarii putului pana nivelul unde se afla copilul.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Operatiuni dramatice de salvare dupa ninsori. O gravida a nascut in masina ISU, iar pentru alta a intervenit un elicopter
Operatiuni dramatice de salvare dupa ninsori. O gravida a nascut in masina ISU, iar pentru alta a intervenit un elicopter

Iarna cainoasa a pus stapanire pe jumatate de tara. A nins in nestire, iar in zona Moldovei crivatul a spulberat cu putere zapada.

Acuzatii grave. Salvatorii din Marea Mediterana spun ca Europa ca ii lasa pe refugiati sirieni sa se inece
Acuzatii grave. Salvatorii din Marea Mediterana spun ca Europa ca ii lasa pe refugiati sirieni sa se inece

Calmul apelor, disperarea migrantilor si lipsa de mila a traficantilor de carne vie - toate acestea au contribuit la obtinerea unui record de salvare a oamenilor in acest weekend, in Marea Mediterana, intre Italia si Libia.

Catel aflat pe un stalp la 15 metri inaltime, salvat de militarii din Craiova. Ce a facut un localnic dupa ce l-au dat jos
Catel aflat pe un stalp la 15 metri inaltime, salvat de militarii din Craiova. Ce a facut un localnic dupa ce l-au dat jos

Misiune iesita din tipare pentru pompierii din Craiova.

Accident cu trei victime in Bistrita-Nasaud, dintre care una in stare grava. Norocul prin care au fost salvate
Accident cu trei victime in Bistrita-Nasaud, dintre care una in stare grava. Norocul prin care au fost salvate

Un sofer din Bistrita-Nasaud a ajuns sambata noapte in stare grava la spital dupa ce a intrat cu masina intr-un cap de pod. In autoturism se aflau si doi pasageri. In urma impactului violent si ei au suferit leziuni serioase.

Recomandări
CE aprobă ajutorul de stat de 790 mil. € acordat de România pentru sprijinirea închiderii minelor de cărbune din Valea Jiului
CE aprobă ajutorul de stat de 790 mil. € acordat de România pentru sprijinirea închiderii minelor de cărbune din Valea Jiului

Comisia Europeană a aprobat o măsură a statului român în valoare de 790 de milioane de euro pentru acoperirea costurilor excepţionale generate de închiderea a patru mine de cărbune necompetitive din Valea Jiului.

Preşedintele regiunii Valencia recunoaşte că au existat erori în gestionarea inundaţiilor și își cere scuze. „Nu voi nega”
Preşedintele regiunii Valencia recunoaşte că au existat erori în gestionarea inundaţiilor și își cere scuze. „Nu voi nega”

Preşedintele regiunii spaniole Valencia, Carlos Mazon, a recunoscut vineri că au existat ”erori” în gestionarea inundaţiilor dramatice de luna trecută, şi a prezentat ”scuzele” sale pentru întârzierile în ajutorarea sinistraţilor, relatează AFP.

Cu câți bani va rămâne câștigătorul premiului de peste 9,58 milioane de euro de la 6/49 după ce va plăti impozitele
Cu câți bani va rămâne câștigătorul premiului de peste 9,58 milioane de euro de la 6/49 după ce va plăti impozitele

A dat norocul peste un român care a câștigat, joi seara, premiul cel mare de la Loto 6 din 49.