Marturia ciobanului din Harghita. Cum a reusit sa scape din ghearele ursului care i-a ucis prietenul

Ultima actualizare: 25-04-2013 01:06

Doi ciobani au fost atacati de-un urs intr-un fond de vanatoare din Harghita. Unul dintre ei a fost ucis, iar celalalt a reusit sa scape cu viata.

Plin de sange, a cerut ajutor. Politistii i-au gasit prietenul care murise din cauza ranilor ingrozitoare. Padurarii spun ca e vina lor, pentru ca au intrat intr-o zona interzisa.

Ciobanul care a reusit sa scape cu viata povesteste ca, aseara, el si colegul sau se indreptau spre stana. S-au despartit in dreptul unei liziere. A fost ultima data cand l-a vazut in viata pe prietenul sau. Initial nu a auzit nici un zgomot insa, vazand ca nu mai apare, s-a dus dupa el in padure si l-a gasit desfigurat.

"Si m-am dus exact pe unde a pornit el in partea aia. Am coborat paraul si la vreo 2-3 metri am vazut pe jos, era gata, plin de sange pe cap, pe fata. A venit ursul pe mine, m-a trantit jos, m-a inceput la burta la coasta, i-am bagat mana in gura, mi-a rupt-o cu asta am avut noroc si m-a lasat, s-a dus dupa niste tufe"

Ranitul a ajuns in stare grava la spital, iar politistii au organizat mai multe echipe, pornind in cautarea celuilalt cioban. In aceasta dimineata l-au descoperit fara suflare, la doi kilometri de sat. Politistii si padurarii spun ca cei doi au intrat intr-o zona in care nu aveau ce cauta. Este un fond de vanatoare al Ocolului Silvic Harghita, plin de ursi.

Unii dintre localnici spun ca ieri au auzit impuscaturi si cred ca, poate, niste braconieri ar fi venit la vanatoare. Astfel, s-ar putea explica faptul ca unele animale devenisera agresive.

Barbatul care a murit avea 58 de ani si era din Moldova.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO