Un tânăr din județul Cluj a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a încercat să agreseze sexual o femeie de cetățenie cehă.

Totul s-a petrecut într-o zonă mai retrasă, la o margine de pădure. Victima a reușit să scape, cu greu, din mâinile agresorului.

Totul a avut loc în plină zi, puțin după prânz, la marginea unei păduri din Dej. Femeia ieșise la o plimbare când tânărul de 39 de ani, cioban la o stână din zonă, s-a năpustit asupra ei.

Înainte ca femeia să își dea seama ce se întâmplă, bărbatul a început să îi rupă hainele, cu intenția de a o dezbrăca. După câteva secunde, victima și-a revenit din șoc și a început să se lupte cu agresorul, iar într-un final a reușit să scape, după ce l-a mușcat pe bărbat. Apoi s-a dus într-un suflet la poliție, unde a povestit prin ce a trecut.

Individul a fost reținut la scurt timp, iar acum se află în arest, suspect de tentativă de viol. Specialiștii în auto-apărare le recomandă celor care se află într-o situație de pericol imediat să țipe și să se agite chiar dacă sunt în zone mai retrase. O astfel de atitudine ar putea genera panică în rândul agresorului. Când o femeie este atacată sau amenințată, este recomandat să se folosească de orice mijloc pentru a scăpa din mâinile agresorului, inclusiv de unghii sau să muște mâinile celui care o imobilizează.