Un centru umanitar din Constanța a fost transformat într-un supermarket pentru refugiații ucraineni. Produsele sunt gratuite
Refugiații ucraineni care au ajuns la Constanța își pot alege haine, încălțăminte, alimente, scutece și produse de igienă dintr-un centru umanitar amenajat special pentru ei, ca un supermarket.
Doar că totul este gratuit. Au fost pregătite și locuri de joacă pentru cei mici, iar copiii pot uita, măcar pentru câteva clipe, că sunt departe de casă.
Pavilionul Expozițional din Constanța a devenit principalul centru de colectare a donațiilor din regiune. Mii de haine, jucării pentru cei mici, alimente, dar și produse de igienă sunt adunate pentru cei care au fugit din calea războiului.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Margo are 18 ani și a fugit din Odesa, singură. Și-a lăsat părinții și bunicii și a plecat unde a văzut cu ochii. Pe drum, s-a alipit de un grup de ucraineni care venea la Constanța și este recunoscatoare pentru ajutorul primit.
„Jucării, haine, pantofi. Sunt de mare ajutor pentru că moralul nostru este la pământ. Am venit în România singură pentru că părinții mei nu au putut să vină cu mine, dar ei sunt într-un loc sigur”, a spus Margo.
Voluntarii de la Crucea Roșie îi roagă pe cei care vor să îi ajute pe refugiați să aducă alimente neperisabile.
„E nevoie de alimente de bază în primul rând și chiar aș ruga toată lumea să încercăm să aducem alimente, e nevoie de multe alimente, haine avem foarte multe”, a declarat un voluntar de la Crucea Roșie.
Mai multe tinere din Constanța au organizat o întâlnire cu ucrainencele care și-au găsit un adăpost în orașul de la malul mării. Au creat mai multe grupuri pe rețelele sociale unde refugiatele se pot cunoaște mai bine, iar cei mici se pot juca împreună.