Conducta de gaz, fisurata intr-un cartier din Pitesti. Distrigaz incearca sa repare defectiunea

Ultima actualizare: 20-07-2012 03:17

Reprezentantii societatii de termoficare SC Termo Calor Confort din Pitesti afirma ca cele 40 de blocuri arondate la doua puncte termice din zona unde a fost semnalata o scurgere de gaz metan nu sunt afectate de incident.

Acestea sunt alimentate cu agent termic direct din conducta magistrala.

Potrivit purtatorului de cuvant al Societatii Termo Calor Confort din Pitesti, Sorin Apostoliceanu, blocurile din cartierul Exercitiu nu sunt alimentate de puncte termice in care se produce caldura si apa calda cu ajutorul gazului metan, ci direct din conducta.

"Caldura si apa calda sunt livrate din conducta magistrala spre cele 40 de blocuri prin punctele termice, dar acolo in punctele termice nu se prepara agent termic cu ajutorul gazelor, deci nu exista nicio restrictie din partea noastra, blocurile respective nu au probleme din acest punct de vedere", a declarat purtatorul de cuvant al Societatii Termo Calor Confort Pitesti.

Reprezentantii Distrigaz au inceput decopertarea asfaltului pentru a gasi locul defectiunii si pentru a remedia avaria, iar circulatia pe strada respectiva a fost reluata, cu unele restrictii.

"Zona unde se lucreaza a fost semnalizata corespunzator, la fata locului a ramas un echipaj de politie, iar circulatia pe strada respectiva, una care nu este oricum intens circulata, a fost reluata", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Arges, comisar-sef Danut Dinu.

Pericol urias de explozie miercuri noapte, intr-un cartier din Pitesti. O conducta magistrala de gaz s-a fisurat, iar in scurt timp toata zona statea pe un butoi cu pulbere.

Politistii sunt cei care au sesizat scurgerea masiva de gaze si au imprejmuit zona, alertand si pompierii, si reprezentantii firmei de gaze.

Treziti din somn sa-si mute masinile din apropierea tevii fisurate care bolborosea sub asfalt, locuitorii din zona s-au speriat ingrozitor.

Gazele au fost oprite abia dupa doua ore.

Desi scurgerea de gaze avea loc loc in plina strada, mirosul puternic se simtea pe o raza de cateva zeci de metri. 

Comisar sef Mihai Neagoe, seful Politiei Pitesti: "Politistii aflati in teren s-au sesizat cu privire la faptul ca pe strada Exercitiu exista o emanatie de gaze. La vizualizare s-a constatat ca erau anumite infiltratii care ieseau din carosabil, s-a luat masura de a se blocat traficul rutier pe o distanta de circa 2 kilometri in jurul locului respectiv."

Parcarea din zona era plina, iar masinile stateau practic pe o bomba cu ceas. Intuind pericolul, politistii i-au trezit din somn pe proprietari, care au iesit nauci din apartamente.

Mai multi oameni au iesit din case, speriati de pericolul care-i pandea.

Un angajat de la societatea de distributie a venit sa masoare nivelul gazelor in zona. Politistii i-au cerut sa intre in toate blocurile si sa mearga si in subsoluri, sa se asigure ca gazele nu au patruns in apartamente.

Un alt echipaj, insarcinat cu oprirea gazului pe un tronson de magistrala a venit si a oprit gazul dupa doua ore de cand s-a dat alarma.

Mai multi oameni din cartier au ramas acum fara gaz, dar isi fac cruce ca au scapat teferi. Tuturor le sunt inca proaspete in memorie imaginile de la Sighetu Marmatiei, unde un club a sarit de doua ori in aer din cauza acumularilor de gaze. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO