Un cal cazut intr-un sant plin cu apa a dat batai de cap pompierilor din Cluj. Proprietarul animalului n-a observat capcana

Ultima actualizare: 06-04-2016 07:05

Interventie dificila in Gilau, judetul Cluj, pentru salvarea unui cal cazut intr-un sant plin cu apa. Lucrarea, executata de primaria din localitate, nu era semnalizata, iar iluminatul public nu functiona.

Din cauza intunericului, proprietarul animalului n-a observat capcana si s-a apropiat prea mult cu caruta. Calul, legat in spatele atelajului, a alunecat si abia dupa mai bine de o ora de eforturi pompierii au reusit sa il scoata la suprafata, in siguranta.

Incidentul s-a petrecut aproape de miezul noptii, cand proprietarul animalului se intorcea acasa, cu caruta. Avea de traversat o zona care nu era iluminata, unde se fac lucrari pentru reteaua de alimentare cu apa.

Desi adanc, santul nu era semnalizat, sustin oamenii, iar cand barbatul a trecut pe langa el, cel de-al doilea cal, legat in spatele atelajului, a cazut.

Proprietarul calului: "La un moment dat a cazut. Nici iluminat nu este, numai cate un bec foarte, foarte rar si nici nu a fost semnalizata."

Omul a sunat la 112 sa ceara ajutor, iar la fata locului au fost trimisi pompierii. Pret de o ora s-au chinuit zadarnic sa il scoata pe bietul cal din capcana. Asa ca au solicitat un utilaj, sa il poata ridica din sant.

Reprezentantii Primariei Gilau sustin insa ca santul a fost semnalizat, dar, cel mai probabil, cineva a luat balizele. De altfel, una din ele a fost gasita la cativa metri de locul in care s-a petrecut incidentul.

Sambata noaptea, dupa ce s-a incheiat interventia, viceprimarul localitatii a cerut ca santul sa fie acoperit cu pamant.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO