Un bărbat din Bistrița-Năsăud s-a ales cu două amenzi, în total de 2000 de lei, după ce a scris pe pagina personală de Facebook cuvinte jignitoare la adresa polițiștilor.

Omul a fost luat de acasă și dus la poliție, unde i s-a spus că a primit suma maximă pentru injurii.

Postarea a fost făcută la începutul lunii aprilie când bărbatul a scris cu indignare o opinie personală cu privire la un articol în care se vorbea despre cei care schimbă valută pe străzile din centrul orașului Bistrița, fără a fi luați la întrebări de polițiști.
 


 

Omul și-a vărsat năduful și recunoaște că a folosit injurii.

Marius Petrea, amendat:Eu am avut o remarcă destul de acidă, dar care nu a făcut referire în mod direct la poliție. Nu pot reda chiar cuvânt cu cuvânt, dar am jignit Miliția Română, cuvântul e stipulat clar în postare și în procesul verbal.”

Postarea a atras imediat atenția polițiștilor care i-au bătut bărbatului la ușă.

Marius Petrea, amendat: Lucram la fermă și au descins efectiv două mașini de poliție dintre care unul format dintre patru sau cinci mascați, pentru ce ? În primă fază, mi-au spus că mă invită la postul de poliție pentru niște declarații,nu mi au spus pentru ce anume, m-au cam luat pe sus împreună cu fetița mea de nouă ani. Pentru postarea mea de pe Facebook, la mesajul de la postarea aceea.

Bărbatul a fost amendat cu o mie de lei și, recent, a primit procesul verbal. A făcut o nouă postare pe pagina proprie de Facebook, în care folosește din nou injurii și arată ce „premiu” a primit de la polițiști. Așa că, a fost amendat a doua oară.

Marius Petrea, amendat: 2000 lei pentru faptul de a fi adus cuvinte jignitoare instituției numită Miliția Română.

În tot acest timp, polițiștii au transmis că bărbatul a fost amendat pentru injurii, chiar dacă s-a exprimat pe pagina personală de Facebook.

Paul Rodilă, purtător de cuvânt IPJ Bistrița-Năsăud: Potrivit deciziei nr 4546 din 2016 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, rețeaua de socializare unde au fost postate injuriile este considerat loc public.

Bărbatul este decis să conteste în instanță ambele amenzi.