Scene șocante s-au petrecut marți seară într-o intersecție aglomerată din municipiul Tecuci, județul Galați.

Două eleve de 15 și 16 ani au fost spulberate de o mașină, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni și pe culoarea verde a semaforului. Șoferul neatent nu consumase alcool și trecea, la randul său pe verde, însă ar fi trebuit să le acorde prioritate pietonilor.

Cele două fete plecaseră de la liceu și traversaseră, deja, cea mai mare parte a bulevardului. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum, din dreapta lor, vine o mașină condusă de un tânăr de 26 de ani, care nu reduce viteza și le lovește în plin. Adolescenta de 16 ani cade pe trecerea de pietoni, iar cealaltă este proiectată cel puțin 10 metri în față, în timp ce șoferul frânează. Din fericire, ambele fete se ridică, șchiopătând. Martorii au sunat la 112 și, în scurt timp, copilele au fost preluate de echipajele SMURD.

Eugen Chiriță, purtător de cuvânt al ISU-SMURD Galați:Acestea prezentau politraumatisme prin accident rutier. Au primit îngrijiri medicale și au fost transportate la spitalul municipal Tecuci pentru investigații medicale suplimentare."

Liliana Neculiseanu, director Medical Spitalul Municipal Tecuci:Una dintre ele este internată la Spitalul de Copii, la Galați, pentru o fractură de femur. Cealaltă este internată la Spitalul Anton Cincu la Ortopedie, cu o contuzie de gleznă.

Cei care au văzut imaginile pe rețelele sociale s-au arătat revoltați de faptul că șoferul coboară abia după 20 de secunde din mașină, să vadă ce s-a întâmplat cu victimele. Ceea ce nu se vede în filmare este că, în partea dreaptă, este o intersecție semaforizată, în care șoferii care schimbă direcția de mers au verde în același timp cu pietonii. Cărora, evident, ar trebui să le acorde prioritate.

Mircea Lupașcu, consilier al primarului municipiului Tecuci:E o intersecție cu semaforizare în doi timpi. E a intersecție foarte aglomerată, pentru că pe ea se desfășoară tot traficul greu care tranzitează municipiul Tecuci.

Pe numele soferului de 26 de ani a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Comisar șef Gabriela Costin, IPJ Galați: La testul alcoolscop, șoferul a ieșit fără consum de alcool.”

În intersecția respectivă, viteza este reglementată la cel mult 30 de kilometri pe oră, pentru că se află în apropietea unei unități de învățământ.