Bebelus ranit grav, dupa ce i s-ar fi pus gresit o branula: "Vine la spital bolnav si pleaca cu gaura in mana. Nu e normal!"

10-10-2016 16:55

Un nou caz dramatic in sistemul nostru de sanatate. Un bebelus de noua luni si jumatate a suferit o rana deschisa la o mana, dupa ce i s-a montat o branula la Spitalul Judetean de Urgenta din Alba Iulia.

Pruncul fusese adus cu febra mare si convulsii. Este posibil ca asistenta sau medicul care i-au montat dispozitivul sa fi gresit, iar substanta, in loc sa ajunga in vene, s-a adunat sub piele si a dus la necroza. Dupa zile de chin si durere, copilasul a fost transferat la Cluj, unde medicii l-au operat luni.

Alin a fost dus de parinti in urma cu aproape doua saptamani la sectia de Urgente a Spitalului din Alba Iulia cu febra mare si convulsii. Aici, doctorii au decis sa il interneze si, pentru ca era deshidratat, bebelusului i s-a pus o branula prin care sa primeasca si tratamentul necesar. De aici lucrurile au luat o turnura dramatica.

Maria Panache, mama copilului: "Am vazut ca avea mana rosie, dar i-a lasat branula acolo. I s-a umflat si i s-a facut o basica mare. Nu putea sa doarma, tinea mana in sus, il durea foarte tare. Nu mi se pare normal ca sa vin la spital cu o boala si sa ajung cu o gaura in mana. I-au pus numai ceva praf ca sa ii treaca, insa rana se tot sapa si nu se vindeca."

Cand mama a vazut cat de grava e situatia, a intrebat medicii ce se intampla, iar acestia, depasiti de situatie, au trimis-o la Cluj.

Baietelul a fost dus la Spitalul de Copii din Cluj in urma cu patru zile, cu o rana deschisa la mana. Medicii l-au tinut sub observatie, iar luni au intervenit chirurgical. Cel mai probabil, spun doctorii, copilul va avea nevoie de grefe de piele pentru a se reface complet.

Calin Lazar, director medical Spitalul de Urgenta pentru Copii Cluj: "S-a facut tratamentul conservativ, s-a pregatit pentru operatie, astazi s-a intervenit chirurgical, s-a facut incizia leziunii, drenaj, urmeaza sa vada daca leziunile respective vor impune si o parte de grefa de tegument sau nu."

Intre timp al Spitalul din Alba Iulia conducerea a deschis o ancheta pentru a stabili ce s-a intamplat cu bebelusul, de la internare pana la transferul catre cluj.

Dan Crainic, director medical Spitalul Judetean de Urgenta Alba: "Copilului i s-a administrat pe cale intravenoasa medicatia de urgenta, care era necesara in acel moment, copilului i s-a montat un cateter, o branula. Probabil o parte din substanta care s-a administrat a extravazat in tesurile paravenoase si asta sa fie cauza. Are complicatii cu necroza a regiunii palmare, a mainii drepte."

Nicoleta Cosarca, manager Spitalul Judetean de Urgenta Alba:
"Am dispus constituirea unei comisii care sa ancheteze parcursul pacientului si in ce conditii a fost externat."

Baietelul de noua luni si jumatate va mai ramane o perioada internat la Spitalul de Pediatrie din Cluj, pana la eventualele interventii de chirurgie plastica.


VIDEO PROTVPLUS.RO