Filmul atacului in lant din Craiova. Un bolnav psihic a terorizat un cartier intreg, politia l-a oprit cu focuri de arma

×
Codul embed a fost copiat

Tratat intr-un sistem cu multe probleme, un tanar de 30 de ani care sufera de o boala psihica a devenit marti seara un pericol public.

El a fugit de la Spitalul de Psihiatrie din Craiova, a mers acasa, unde si-a batut fratele si tatal, apoi a gonit prin oras, unde a mai atacat trei persoane. Una dintre victime se afla in coma la spital.

Alertati, politistii l-au oprit pe agresor cu focuri de arma. Bolnavul are o tulburare bipolara si nu isi lua tratamentul prescris. Iar scenariul se poate repeta oricand, pentru ca autoritatile nu au o strategie clara pentru a-i supraveghea pe acesti bolnavi.

Filmul groazei a inceput marti seara la ora 22, cand bolnavul a fugit din spital si a ajuns acasa. A devenit agresiv si si-a atacat tatal si fratele. Cei doi au sunat la politie, dar pentru ca atacatorul s-a inarmat cu un cutit, nu l-au putut opri. Tanarul de 30 de ani a mers apoi intr-un bar unde l-a batut crunt pe un prieten, pe care l-a desfigurat.

"A dat cu pumnul in primul baiat, apoi a luat-o la fuga, l-a prins pe baiatul asta aici si l-a taiat. Aici la frunte..., dar a pierdut mult sange si s-ar putea sa nu...", a spus un martor.

Citește și
crima Bacau
Un barbat bolnav psihic si-a ucis fratele. Cum ar fi putut fi evitata tragedia
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Victima are fata zdrobita si a pierdut atat de mult sange incat medicii i-au indus coma. Dupa incident, bolnavul s-a dus intr-un parc unde a atacat din nou: de aceasta data o fata si un baiat, pe care nu ii cunostea.

"Venea asa cu cutitul in mana, ditamai omul. Se repezi cu cutiul. A pus-o pe sora'mea jos, a mai sarit un baiat. A sarit pentru ea, la fel! Baiatul a salvat-o...", a mai spus un martor.

In final, alertati de mai multe apeluri venite la 112, politistii l-au inconjurat pe agresor. Bolnavul a incercat sa-i atace cu cutitul, asa ca agentii au tras mai multe focuri de arma in plan vertical, dar si spre el. Sase dintre gloante l-au nimerit in picioare.

"Era cazut aici, unde se vad petele de sange. L-au imobilizat, a venti salvarea si l-a luat", spun localnicii.

Agresorul a fost transportat la spital, unde medicii l-au operat si il tin imobilizat, iar politistii ii pazesc rezerva. Bolnavul sufera de o tulburare psihica bipolara, adica este maniaco-depresiv. A fost diagnosticat la varsta de 17 ani si de atunci urma un tratament. In urma cu o saptamana a mers in vacanta la mare si nu si-a luat medicamentele. De cand s-a intors acasa a avut mai multe episoade violente - povesteste speriat tatal lui: "Noaptea la trei zbiera in fata blocului, a venit politia si l-a luat si l-a internat luni, a fugit si a venit acasa. Seara a plecat la tara, cred ca s-a batut cu cineva. Mi-e frica, ne omoara si pe mine si pe frate-su, ne e frica".

"Pacientul era agresiv si violent. A fost adus de Politie de la Sadova dupa ce fusese alaltaieri internat la Clinica 2 si a fugit de acolo. Aseara inainte de ora 22 a fugit si de la noi, dupa ce i se administrase si tratament si a fost tinut o ora la izolare. A parut ca este in regula sa stea pe afara, dupa care a sarit gardul si a fugit. / Rep: Si nu pot fi evitate astfel de evenimente? Medic: Dupa parerea mea, nu, pentru ca Spitalul de Psihiatrie nu este puscarie. Pacientul daca e rezolvat chirurgical o sa vina probabil din nou la noi. Rep:Si poate fugi din nou? / Rep: Da", a spus dr. Tudor Udristoiu, managerul spitalului de psihiatrie.

Bolnavul a absolvit Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Craiova si a fost o vreme arbitru in liga a doua de fotbal.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Femeia care si-a mutilat soacra la Arad,
Femeia care si-a mutilat soacra la Arad, "anihilator de familie". Anchetatorii spun ca putea sa omoare pe oricine

"Anihilatorul de familie", asa este profilul conturat de procurori femeii din Arad care si-a ucis fosta soacra si doua animale din curte: un miel si un caine.

Un barbat bolnav psihic si-a ucis fratele. Cum ar fi putut fi evitata tragedia
Un barbat bolnav psihic si-a ucis fratele. Cum ar fi putut fi evitata tragedia

O crima ingrozitoare a socat comunitatea intr-o localitate din Bacau. Un barbat de 37 de ani si-a ucis miercuri noapte fratele, cu trei ani mai mare.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.