Gheorghe Turda a ajuns de urgenta la spital dupa ce a suferit un accident vascular cerebral. In ce stare se afla acum


Ultimul update: Sambata 30 August 2014 07:14
Data publicarii: Miercuri 27 August 2014 17:27
Categorie: Stiri actuale

Emotii pentru interpretul de muzica populara Gheorghe Turda. El a lesinat pe scena inaintea concertului pe care urma sa-l sustina la Teatrul "Alexandru Davila" din Pitesti.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprita, a mai spus ca Turda a fost internat miercuri seara, in jurul orei 20.30, si i s-au facut deja investigatii.

Cantaretul va ramane internat, sub supravegherea sefului Sectiei de Neurologie, dr. Viorel Poalelungi, care este medicul sau curant.

In varsta de 66 de ani, Gheorghe Turda a fost preluat de un echipaj medical de terapie intensiva mobila de la UPU-SMURD Pitesti, miercuri dupa-amiaza, dupa ce i s-a facut rau in timpul unor repetitii, la Pitesti, unde are loc un festival de muzica populara.

Cantaretul a fost stabilizat si transportat cu ambulanta la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Pitesti.

Marius Pascu, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean din Pitesti, declara ca Gheorghe Turda a suferit un atac cerebral vascular, fiind in afara oricarui pericol. "Este un complex de factori care au dus la acest atac cerebral si oboseala poate fi unul dintre ei", spunea reprezentantul spitalului din Pitesti.

Pascu mai declara corespondentului MEDIAFAX ca Gheorghe Turda "da semne evidente de recuperare motorie", intrucat incepe sa isi revina din pareza faciala si se estompeaza deficitul motor instalat pe partea stanga a corpului.

Reprezentantul unitatii sanitare spunea ca Gheorghe Turda si-a exprimat dorinta de a fi transportat la Spitalul Floreasca din Bucuresti, intrucat acolo profeseaza medicul sau curant, care ii cunoaste problemele de sanatate.

Conform sursei citate, cantaretului i s-a facut un examen computer tomograf. "Inainte de acest CT diagnosticul este de accident ischemic tranzitoriu, ceea ce inseamna ca pacientul se recupereaza repede in urma deficitelor neurologice", afirma dr. Pascu.

VIDEO PROTVPLUS.RO