Un barbat din Galati, la un pas sa fie calcat de politie pe "trecere". Ce i-ar fi facut agentii cand le-a atras atentia

Ultima actualizare: 25-07-2016 03:11

Traversare cu scantei, pe o trecere de pietoni din Galati. Un barbat sustine ca era cat pe ce sa fie calcat pe zebra, la culoarea verde a semaforului, de un echipaj de politie.

Iar cand le-ar fi atras atentia oamenilor legii, a fost dus la sectie si amendat, povesteste el. Acum, omul vrea sa isi caute dreptatea in instanta.

Incidentul s-a petrecut intr-un cartier de la periferia orasului, in dreptul unei piete. Barbatul mergea spre casa si povesteste ca masina politiei, care - sustine el - nu avea semnalele acustice sau luminoase pornite, ar fi trecut milimetric prin fata lui, cand traversa regulamentar.

"Banuiesc ca au oprit daorita faptului ca le-am adresat "ma, ce faceti!", ca si cum ar fi o insulta. Eu am refuzat sa ma legitimez, m-au bruscat, m-au agresat. In acel moment eu am sunat la 112. M-a incatusat si m-a dus la sectia 4", a declarat barbatul.

La sectie, dupa ce s-a legitimat, politistii l-au amendat cu 200 de lei. Barbatul a refuzat sa semneze insa procesul-verbal.

"Ei treceau cu masina pe trecerea de pietoni in momentul in care eu traversam pe verde. Au refuzat sa imi scrie in procesul verbal, la obiectii, acest lucru".

Contactati, politistii au refuzat sa faca declaratii, dar sustin ca pietonul nu se afla pe zebra cand au trecut ei. Cat despre asa-zisele injurii...

"Tin sa mentionez ca "MA" este un pronume personal, in limba romana, care se foloseste in gramatica si in toate celelalte fraze pe care pe care vrei sa le intocmesti."

Barbatul de 43 de ani nu a facut deocamdata reclamatie impotriva politistilor, mai ales ca nu a reusit sa afle identitatea lor. Spune insa ca va incerca sa isi gaseasca totusi dreptatea in instanta si ca va depune o plangere pentru abuz.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO