Patru catelusi din Iasi, aruncati in smoala si lasati sa se chinuie. Cum au fost gasiti de mai multi tineri

Ultima actualizare: 25-07-2016 03:11

Episod scandalos la Iasi. 4 catelusi lipsiti de aparare au fost gasiti impotmoliti in smoala. Au fost salvati la limita si sunt acum in grija unui medic veterinar.

Iubitorii de animale acuza acte de cruzime impotriva bietelor fiinte, mai ales ca este a treia oara cand scenariul se repeta in ultima luna.

Catelusii erau ingropati in smoala pana la gat. Au fost scosi din capcana in care se chinuiau sa supravietuiasca de cativa tineri, care au cerut pe Facebook sprijinul unui medic veterinar. Doctorul i-a anesteziat ca sa reziste operatiunii de salvare.

Sorin Puiu, medic veterinar: "Cateii au fost adusi intr-o stare foarte grava. Momentan starea lor este stabila. El a fost cel mai grav pe care l-am preluat. Avea ochiul stang, nasul si gura acoperite pur si simplu cu smoala."

Iubitorii de animale sunt convinsi ca bietii catei au fost aruncati intentionat de cineva in smoala.

Catalin Pavaliu, director executiv Fundatia Sky: "Incepem sa ne punem semne de intrebare daca nu este cineva care se ocupa de asemena fapte si ii supune la aceste chinuri."

Alte doua cazuri similare s-au petrecut luna trecuta, tot in Iasi.

Sorin Puiu, medic veterinar: "Aveau bitum cu acele pietre, exact asfalt pur."
Reporter: "Acea politie a animalelor si-ar avea rostul acum?"
Sorin Puiu: "Bineinteles ca si-ar avea rostul, dar exista?"

Catelusii vor ramane sub supravegherea medicului veterinar pentru cel putin o saptamana, apoi vor fi dati spre adoptie.

Cetatean: "Am vazut postarea si mi s-a parut de o cruzime iesita din comun. Legile sa se schimbe si in favoarea lor."

Daca va fi prins, vinovatul va fi cercetat pentru schingiuire, infractiune pedepsita in prezent cu amenda sau inchisoare de la doua luni la un an.

Instantele din Romania au decis intr-un singur caz sa condamne - la 7 luni de inchisoare cu suspendare - pe cineva care a ucis mai multi caini. Recent, parlamentarii au aprobat ca aceste sanctiuni sa fie inasprite - pedeapsa sa fie intre 6 luni si 2 ani de inchisoare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO