Un bărbat din Alba a murit în timp ce încerca să taie un proiectil cu aparatul de sudură

Ultima actualizare: 29-01-2020 09:22

Un bărbat a murit şi altul a fost rănit, după explozia unui proiectil în curtea unui depozit de fier vechi din Alba. Cauza exactă a producerii deflagraţiei va fi stabilită în urma anchetei declanşate de autorităţi.

La faţa locului, pe lângă deşeuri de fier au fost găsite şi foarte multe proiectile pentru care urmează să se stabilească provenienţa.

Explozia s-a produs în incinta unei firme ce colectează deşeuri de fier vechi în localitatea Pianu de Jos. Atât bărbatul decedat, în vârstă de 43 de ani, cât şi colegul lui încercau să taie proiectilul cu un aparat de sudură. Martorii povestesc că bubuitura s-a auzit kilometri distanţă.

Lazăr Voișan, viceprimar Pianu: "Ştim că este un decedat. Ştim că taie diferite metale cu aparatul de autogen şi probabil că într-un proiectil ar fi fost explozibil şi în momentul în care s-a făcut debitarea a explodat s-a auzit până în Pianu de Sus la 4 km, a ieşit un fum gros, toată lumea s-a alarmat."

Ambele victime sunt din Hunedoara. Bărbatul care a scăpat cu viaţa a fost preluat de un echipaj SMURD.

Lt. col. Ovidiu Costea, prim adjunct ISU Alba: "Am fost solicitaţi să acordăm primul ajutor unei persoane rănite în urma unei explozii. Victima avea răni provocate de schije. Cea de-a doua victimă a fost găsită la faţa locului decedată."

Nicolae Albu, prefect de Alba: "Se pare că a avut loc o explozie în timp ce încerca să taie o bucată de metal. Nu ştim încă despre ce e vorba, s-au acumulat gaze în interior, au fost ceva urme. Se pare că ar fi un proiectil dezafectat, aşa ar fi trebuit să fie."

Firma ce se ocupă cu colectarea fierului vechi are sediul la Sebeş, însă are înregistrat un punct de lucru şi în localitatea Pianu de Jos.

Comisar-şef Luminiţa Prodan, purtător de cuvânt IPJ Alba: "Explozia s-ar fi produs pe fondul manipulării unor deşeuri de componente de proiectile în incinta unei societăţi comerciale de fier vechi. Verificăm aspectele legate de funcţionarea societăţii şi provenienţa şi modul de exploareate a acestui timp de deşeu."

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO