Un bărbat de 50 de ani a fost atacat de urs pe un câmp, în județul Sibiu

Ultima actualizare: 25-10-2021 09:48

Un bărbat de 50 de ani a fost grav rănit de un urs duminică dimineață, în timp ce se afla pe un câmp din județul Sibiu.

Din nefericire, s-a ales cu răni grave și a fost transportat de urgență la spital.

Atacul a avut loc pe un câmp din localitatea Arpaşu de Sus.

Bărbatul în vârstă de 50 de ani se afla la o acțiune de vânătoare pentru îndepărtarea animalelor sălbatice, a patra de acest fel de când s-a deschis sezonul. Acum a fost prima dată când un om a fost rănit.

Constantin Văcariu, primarul localității Arpașu de Sus: "Deci, efectiv în lanul de porumb s-a trezit cu ursul direct peste el. Deci, nu a avut timp să reacționeze, avea și arma de vânătoare la el. A fost o luptă de câteva minute cu ursul. Ursul l-a părăsit, a făcut doi pași s-a întors și l-a mușcat de cap."

După atac, ursul a fugit imediat și s-a ascuns. Ulterior, la fața locului a ajuns un echipaj SMURD, iar victima a fost transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Decebal Toderiță, purtător de cuvânt Spitalul Județean Sibiu: "I s-a efectuat examinarea la computer tomograf, a fost diagnosticat cu o fractură deschsiă în zona frunții cu afectarea globului ocular drept, mai multe plăgi și contuzii. Pacientul va fi operat și internat."

În cazul în care exemplarul îndepărtat prin alungare revine în mod repetat, echipa de intervenție poate tranchiliza și reloca ursul.

Însă, dacă animalul pune în pericol siguranța cetățenilor, a bunurilor sau a echipei de intervenție acesta va putea fi ucis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO