Un zbor cu pasageri români anulat în urma suspiciunii unui incendiu la bordul aeronavei


Ultimul update: Duminica 05 Ianuarie 2020 00:46
Data publicarii: Sambata 04 Ianuarie 2020 21:46
Categorie: Stiri actuale
incident WizzAir

Incident aviatic implicând numeroşi pasageri români, pe aeroportul din Debrecen.

UPDATE Zborurile Wizz Air de la Debrecen la Paris Beauvais şi retur vor fi reprogramate duminică dimineaţa, după ce aeronava care trebuia să zboare sâmbătă pe ruta Debrecen - Paris Beauvais a fost evacuată în timpul operaţiunii de degivrare, întrucât s-a raportat un posibil început de incendiu în spatele aparatului de zbor, informează reprezentanţii companiei, la solicitarea Agerpres.

"Aeronava programată să efectueze zborul Wizz Air W6 7867 de la Debrecen la Paris Beauvais din 4 ianuarie 2020 a trebuit să fie evacuată în timpul operaţiunii de degivrare obligatorie anterioară zborului de pe aeroportul din Debrecen. Serviciul de handling de la sol şi pompierii locali au raportat un posibil început de incendiu în spatele aeronavei. Echipajul a iniţiat procedurile standard şi a evacuat în siguranţă aeronava prin intermediul toboganelor frontale. Toţi pasagerii au părăsit aeronava în siguranţă", precizează aceştia.

Potrivit sursei citate, aeronava a fost inspectată de serviciul de pompieri al aeroportului şi de echipele tehnice, care au confirmat că nu a existat un incendiu, dar luminile din partea din spate, din dreptul logoului, şi vaporii lichidului de degivrare ar fi putut crea senzaţia de fum.

Pasagerilor zborului li se asigură cazare şi mese, întrucât zborul respectiv şi cel de întoarcere, Beauvais - Debrecen, vor fi reprogramate duminică dimineaţa (5 ianuarie).

''Echipajul a îndeplinit toate operaţiunile cu profesionalism şi conform procedurilor, evacuând aeronava. Wizz Air îşi cere scuze pentru orice incoveniente cauzate, însă siguranţa pasagerilor, a echipajului şi a aeronavelor rămâne prioritatea noastră principală", mai spune compania.

 

Pasagerii cursei Wizz-Air Debrecen – Paris au fost debarcați pe tobogane din avion după ce piloții au anulat decolarea în urma suspiciunii unui incendiu la bordul aeronavei.

Zeci de pasageri români se aflau în aeronavă. 

 

MAI MULTE DETALII, AICI

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO