Un adolescent din Neamț și-a salvat frații dintr-un incendiu. Casa s-a făcut scrum

Dată publicare: 15-05-2018 16:57
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Casa unei familii cu trei copii din judeţul Neamţ s-a făcut scrum în câteva ore, după ce o candelă a căzut de pe sobă şi a aprins covorul. Înăuntru erau numai cei mici şi numai viteza de reacţie a fratelui mai mare, de 14 ani, i-a salvat de la moarte.

Adolescentul i-a spus fratelui mijlociu, de 11 ani, să fugă din casă, iar pe mezinul de patru ani l-a luat în braţe şi amândoi au scăpat în clipa în care locuinţa era deja cuprinsă de flăcări. Acum familia se adăposteşte în singură cameră rămasă întreagă.

Liviu Apetrei, tatăl copiilor:Se cunoaşte unde a fost candela care a căzut jos pe covor. A fost un sfert de oră cât am fost eu plecat de acasă."

Când a izbucnit focul, tatăl copiilor plecase la nişte rude şi i-a lăsat pe cei mici singuri în casă. Mama lor era la muncă, în sat.

Petronela Apetrei, mama copiilor: „Băiatul mare care a vrut să meargă la baie a văzut fumul. S-a speriat şi a luat o găleată de apă, a venit fugă pe gresie şi l-a scos pe cel mic că era deja fum."

Este pentru a doua oară când familia trece printr-un astfel de coşmar. Şi în urmă cu 16 ani casa le-a luat foc şi au fost nevoiţi să reclădească totul. Acum, au rămas doar cu hainele de pe ei.

Petronela Apetrei, mama copiilor: „Şi şifonierul cu haine şi patul, toate au ars... şi papucii. Nu mai am nici papuci."

Liviu Apetrei, tatăl copiilor: „A venit băiatul mare după mine şi a spus că arde casa.”
Reporter: „Vecinii au încercat să vă ajute?”
Liviu Apetrei: „Da au tras furtune, dar nu era presiune."

Adrian Rotaru, ISUJ Neamţ: Cauza probabilă de producere a fost foc deschis în spaţii închise, mai exact o candelă lăsată nesupravegheată."

Culmea e că părinţii au avut casa asigurată până anul trecut, când lipsa banilor i-a silit să nu o reînnoiască.

Reporter: „Aveţi puterea să o luaţi de la capăt?”
Miliţia Apetrei - bunica copiilor: „Dacă avem ajutor de la Dumnezeu şi de la consătenii care au venit şi ne-au mai ajutat. Orice ajutor e binevenit. Şi o farfurie şi o lingură orice e binevenit."

Până vor găsi o soluţie, familia se adăposteşte în singura camera, mică şi afumată, care a rămas în picioare în urma incendiului.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO