Anchetă la Craiova, după ce un copil a căzut de pe tiroliană de la 8 metri

Dată publicare: 15-05-2018 16:52
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Ancheta în cazul băiatului care a căzut de pe tiroliană la Craiova, scoate la iveală numeroase nereguli. Printre ele - şi faptul că nu exista aprobare pentru instalarea întregului dispozitiv în acel parc.

Marţi, la sediul poliţiei au ajuns pentru audieri cei care au organizat evenimentul de duminică, dar şi cei care au montat tiroliana. La ieşire, niciunul dintre ei nu a vrut să ofere detalii despre ce s-a întâmplat. Pe de altă parte, primăria oraşului dar şi reprezentanţii inspectoratului şcolar spun că nu ar fi existat aprobări pentru tiroliana. Cert este că după accident, a fost deschis un dosar pentru vătămare corporală din culpă, iar acum se cauta vinovaţii.

Accidentul s-a petrecut în timpul unui eveniment, organizat de o asociaţie studenţească în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova. Copilul de zece ani a căzut de la opt metri înălţime, după ce o coardă a cedat. A ajuns la spital cu fractură la un picior şi entorsa la o mână. După îngrijiri, a fost externat.

Reprezentanţii Primăriei Craiova susţin că au dat doar un acord temporar pentru ocuparea spaţiului public.

Marina Andronache, purtător de cuvânt Primăria Craiova: „Au informat că vor avea un minitraseu de aventură, dar nu am dat acord pentru instalarea acestui minitraseu de aventură”

Nicoleta Liţoiu - purtător de cuvânt ISJ Dolj: „Am fost informaţi de această activitate organizată de asociaţia studenţească Amicus, inspectoratul şcolar nu este partener în acest proiect şi nu şi-a dat acordul despe desfăşurarea activităţii deoarece în adresa primită la inspectoratul şcolar nu erau prevăzute condiţiile de siguranţă pentru copii”

Reprezentanţii poliţiei spun şi ei că nu ştiau că tiroliana este montată fără aprobare.

Mihaela Gîrd, purtător de cuvânt IPJ Dolj: „Nu am fost informaţi de nicio instituţie despre faptul că a fost montată tiroliana cu sau fără avize. Au fost audiate două persoane, e vorba de organizator şi de persoană care a montat acea tiroliană”

După terminarea cercetărilor, dosarul va fi preluat de parchetul de pe lângă judecătoria Craiova. Cei care vor fi găsiţi vinovaţi risca de la 6 luni la 3 ani de închisoare sau amendă.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO