Repetitii la Arcul de Triumf, pentru parada de Ziua Nationala. Au participat peste 3.000 de militari si 250 de vehicule

27-11-2016 09:20


Salutul si uniformele perfecte si nici un pas iesit din linie - aceste detalii extrem de importante in mediul militar, au fost verificate cu ochi de vultur de cei care se asigura ca parada organizata in capitala de 1 decembrie va iesi perfect.

Duminica au fost ultimele repetii, inaintea defilarii de Ziua Nationala, si singura care nu s-a aliniat exigentelor a fost vremea. Avionele F16 nu au putut survola Arcul de Triumf, dar, cu putin noroc, le vom vedea peste cateva zile.

La ora 8 dimineata, detasamentele primeau comanda militara pentru o prima defilare. Au fost 3 in total, pana cand comandantul paradei s-au asigurat ca totul se desfasoara cu precizie milimetrica, impusa de rigoarea militara.

Sambata seara au sosit in Romania si militari din Italia, Republica Moldova sau Slovacia, care vor defila alaturi de ai nostri in ziua in care vom sarbatori 98 de ani de la marea unire.

Soldatii slovaci, de altfel, vor trece pentru prima data pe sub Arcul de Triumf. Militarii americani de la baza Kogalniceanu au raspuns si ei prezent.

In blocurile de parada s-au aliniat fortele terestre, aeriene, navale, pe salvatorii inspectoratului pentru situatii de urgenta sau pe luptatorii antitero, dar si pe militarii care au fost raniti in teatrele de operatii din Irak si Afganistan.

Le-au urmat transportoarele, tancurile, autospecialele pentru salvarea de vieti si motocicletele enduro, cu care lucreaza din acest an fortele pentru operatiuni speciale.

Pe cer au survolat elicopterele IAR 330, in ciuda vremii cainoase. La mansa unora dintre aeronavele inspectoratului general de aviatie se vor afla femei.

Frigul nu a fost o piedica insa pentru sutele de romani care au privit repetitiile. Iar copiii au fost fascinati sa vada, in marime naturala, jucariile de acasa.

Cei care nu vor sa se lupte cu traficul, de ziua nationala, trebuie sa fie atenti la restrictii.

De la 4 dimineata, pe 30 noiembrie si pana la ora 16, pe 1 decembrie, circulatia este inchisa total pe soseaua Kiseleff intre Piata Presei Libere si Piata Victoriei, inclusiv arterele care converg

Daca vreti sa veniti sa vedeti parada, cel mai indicat ar fi sa folositi mijloacele de transport in comun, va sfatuiesc politistii. Parada va fi transmisa in direct de Stirile PRO TV.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO