Tutun de 1 milion de euro, găsit într-un camion, printre paleţi

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
tutun gasit in camion
Politia de Frontiera Romana

Descoperire uluitoare a poliţiştilor de frontieră de la Bechet.

 

Şeful ITPF Giurgiu, Nicu Răboj, a declarat vineri pentru AGERPRES că tutunul depistat de poliţiştii de frontieră de la Bechet într-un camion, ascuns între paleţi de detergent, valorează un milion de euro.

"În seara zilei de 30 noiembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Frontieră Bechet, aflat în subordinea ITPF Giurgiu, au descoperit într-un camion ce transporta conform documentelor de însoţire a mărfii detergent din Grecia spre Olanda, cantitatea de 7.920 de kilograme de tutun prelucrat ascuns între paleţii cu detergent. Şoferul din Polonia care transporta marfa a declarat că nu ştia de existenţa tutunului în camion", a precizat şeful ITPF Giurgiu.

El arată că întreaga cantitate de tutun, în valoare totală de aproximativ un milion de euro, dacă ar fi fost comercializată, a fost confiscată şi s-a întocmit dosar penal pentru contrabandă
Un automarfar cu 8 tone de tutun vrac mărunţit, care figura în documente că transportă doar detergent, a fost depistat de poliţiştii de frontieră din Vama Bechet. La volanul vehiculului se afla cetăţeanul un cetăţean polonez de 48 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire, detergent din Grecia pentru o firma din Olanda.

Existând suspiciuni cu privire la bunurile transportate, poliţiştii de frontieră doljeni au solicitat sprijinul lucrătorilor vamali din cadrul Biroului Vamal Bechet pentru efectuarea unui control amănunţit asupra automarfarului. Astfel, în compartimentul marfă, printre paleţii care conţineau detergentul vrac, au fost descoperiţi, ascunşi prin metoda capac, 22 de paleţi în care se aflau colete ce conţineau tutun vrac, mărunţit, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă şi a declarat că nu ştia despre existenţa acestuia în interiorul automarfarului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO