Cel mai aglomerat 1 Decembrie: codul portocaliu i-a adus pe turiști la munte

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Codul portocaliu de vreme rea din centrul ţării le-a adus românilor care se pregătesc de vacanţa de 1 decembrie un cadou nesperat: vor schia la munte.

A nins mult şi a fost suficient de frig, aşa că multe părţi din Poiana Braşov şi Sinaia sunt gata de asaltul turiştilor. Peste 90 la sută dintre hotelurile şi staţiunile de la munte au fost deja rezervate, iar cifrele arată că acest 1 decembrie va fi cel mai aglomerat din ultimii ani.

În Poiana Braşov, peisajul este de poveste. Brazii sunt albi, iar zăpada numai bună de schiat. În ultimele două zile, administratorii pârtiilor au bătătorit zăpada şi au montat indicatoare şi plase de protecţie şi sunt gata să deschidă sezonul mai devreme.

Turist: „E superb, e excelent! Ca sezon de schi, e deja deschis. Poţi să-l declari deschis."

Turist: „Nu mi-am imaginat că o să fie atât de fumos. Am venit special pentru zăpada asta frumoasă, pentru început de iarnă."

Pe pârtiile superioare din Masivul Postăvarul, zăpada are aproape un metru. Ca să poată lucra la amenajarea lor, administratorii au oprit temporar instalaţiile de transport pe cablu. Turiştii care s-au grăbit să ajungă mai devreme la munte, au urcat în vârf pe jos.

Turist: „Măcar o dată să ne dăm. Doar n-am venit de la Bucureşti ca să văd revizie tehnică."

Turiştii care vor petrece vacanţa de 1 decembrie în Poiana Braşov vor avea în fiecare seară focuri de tabără, karaoke şi muzica de petrecere.

Nora Dudita, Asociația Investitorilor din Poiana Brașov: „Resorturile au un grad de ocupare de peste 90 la sută dar, pentru cei ce sau hotărât târziu să vină în Poiana Braşov, pe ici pe colo se mai găseşte câte un loc liber la hotelurile de trei stele, în pensiunile şi vilele staţiunii."

Şi la Sinaia a nins ca în poveşti. La cota 2000, cinci dintre pârtii se vor deschide vineri. Ca să evite aglomeraţia de pe DN1, mulţi turişti vor ajunge anul acesta la munte cu trenul. Spre deosebire de anii trecuţi, vânzările de bilete au crescut cu 20 la sută.

Rezervările de până acum arată că 150.000 de români vor petrece la munte următoarele 4 zile de vacanţă. Specialiştii vorbesc de un record pentru 1 decembrie - iar unele sejururi au fost rezervate încă din septembrie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO