Tudor Chirilă, de ce nu cântă în campanii, la nunți și botezuri. Ce spune de ”Revelionul de la Primărie”

14-04-2019 15:07


Tudor Chirilă a explicat într-un interviu pentru corespondentul Știrile ProTV, Vitalie Cojocari, de ce nu cântă în campanii electorale, la nunți sau la botezuri.

Vitalie Cojocari: "Nu te-am văzut la Revelion, la Primărie, de vreo câțiva ani. De ce?"

Tudor Chirilă: "Păi, cred că trebuie să-i întrebați pe ei. Eu cred că nu ar trebui politizată muzica și cred că un artist care are o relație cu Primăria, are dreptul să o critice, indiferent dacă are un contract de muncă. Lumea trebuie să separe foarte bine lucrurile astea. Faptul că Primăria municipiului București te cheamă să cânți, deci să îndeplinești un serviciu muzical, remunerat, este una. Faptul că Primăria este incapbilă să gestioneze oricare dintre domeniile pe care a promis că le va gestiona, când a câștigat alegerile, este o chestie diferită, paralelă și cred că, acolo, ca cetățean, trebuie să-ți spui părerea. Că PMB poate decide că dezirabili sunt doar cei care au păreri pro este o formă de manifestare antidemocratică vizavi de dreptul muncii. Eu nu pot să spun că am informații în sensul acesta, pentru că automat mâine ar putea spune că "Bă, dar chiar așa Chirilă, Vama cred că pot să cânte așa. Poate nu-i mai dorește publicul..." Dar putem specula pe treaba asta".

Vitalie Cojocari: "Spuneai, într-un interviu, că tu cânți pentru public, deci e ok să iei bani de la primărie"

Tudor Chirilă: "Este absolut normal. Eu nu iau bani de la primar, banii îi ia o persoană juridică. Eu nu discut cu primăriile, ci cu un intermediar. Însă, 95 la sută din concertele noastre nu sunt în relații cu bani publici. Le spun asta oamenilor care știu că poartă grija faptului că vom muri de foame dacă nu vor mai fi concerte în zona administrației locale. Lucru care se întâmplă oriunde în Europa, în Franța, în Anglia se cântă pe bani publici. Sunt o grămadă de festivaluri care sunt făcute pe bani publici . Pe principiul acesta, poate ar trebui să-mi dau demisia și de la Teatrul de Comedie, pentru că și acolo sunt plătit cu bani publici și se poate întreba lumea cum îmi permit eu să mușc mâna stăpânului care mă hrănește. Cu mentalitatea asta cum să ne reformăm?".

Vitalie Cojocari: "La un concert electoral, ai merge?"

Tudor Chirilă: "Noi nu am cântat niciodată în campanii electorale. Ca să fie foarte clar, nu cântăm la nunți, botezuri, petreceri private, campanii electorale. Pentru că există șansa ca la o nuntă nașul mare să se îmbete atât de tare și să zică: "Cânt-o, bă, și pe aia!". Noi nu facem dedicații. Și campanii electorale, pentru că nu dorim să ne asociem niciodată imaginea cu promisiuni deșarte, cu o clasă politică despre care avem părerea pe care o avem. Prin urmare, există o diferență între administrarea banului public și administratori și campania electorală, unde există o ideologie, există promisiuni și exemplul de 30 de ani este că aceste promisiuni nu sunt de îndeplinite".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO