”Nimeni nu o să poată să o inlocuiască niciodată”. Stela Popescu, înmormântată duminică, la Cernica

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

"În viață trebuie să mergi înainte, indiferent de ce întâlnești. Te ridici și mergi înainte", le spunea regretata actriță Stela Popescu oamenilor pe care-i încuraja să depășească momentele grele.

În aceste zile triste, toți își amintesc zâmbetul și energia ei molipsitoare. Sute de prieteni, colegi și admiratori trec și acum pe la Teatrul de revista ”Constantin Tănase” din București, casă-i spună rămas bun.

Stela Popescu va fi înmormântată duminică, la ora 12:00, la Cernica.

Oamenii care au venit cu flori la Teatrul de Revista vorbesc despre veselia și optimismul Stelei Popescu. Pe unii i-a încurajat și i-a ajutat să meargă mai departe, în momente grele din viața lor.

"Spunea că viață e frumoasă, că trebuie trăită, indiferent de ce întâlnești în viață trebuie să mergi înainte. Acum doi ani, eu am pierdut și un fiu și cuvintele ei, mai ales cele din ultima vreme, m-au încurajat să merg mai departe", spune o apropiată.

O femeie născută în același an cu Stela Popescu povestește cu emoție despre momentul în care a văzut-o pe artista pe scenă pentru prima dată. Se întâmplă acum aproape jumătate de veac.

Până acum câteva zile, Stela Popescu a fost profesoară unei fetițe de 11 ani. Pe lângă lecțiile de actorie, Antonia spune că nu o să uite cuvintele pe care "Stela" - așa cum o strigau elevii, le spunea intotdeauna.

Antonia Stamate, eleva Stelei Popescu: "Să nu renunț niciodată, orice ar fi, niciodată să nu renunț. Era o actriță minunată și nimeni nu o să poată să o înlocuiască niciodată, avea un suflet incredibil."

Loredana, 26 de ani: "Doamne, Stela este o actriță pe care am îndrăgit-o încă din copilărie. Aveam 5 ani și țin minte că încă de atunci mergeam la teatru."

Si cei care i-au fost colegi și prieteni au amintiri frumoase cu ea.

Ion Dichiseanu, actor: "Ea va rămâne, nu multă vreme, foarte multă vreme, în amintirea oamenilor. A fost un om deosebit. O actriță unică."

Marian Râlea, actor: "A fost o cascadă de bucurie și de voie bună. Am rămas mai orfani, pe zi ce trece e tot mai greu."

Felicia Filip, soprană: "Ea este Stela noastră și va fi steaua din ceruri care va lumina cel mai puternic. Dumnezeu să o odihnească în lumină!"

Sicriul cu trupul neînsuflețit al artistei va rămâne la Teatrul de Revista "Constantin Tănase" până duminică dimineață, la ora 10:00. Slujba de înmormântare va avea loc la prânz, la biserica ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe", de la Mănăstirea Cernica.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO