Tripleti abandonati de mama la maternitate. Surioarele vor putea fi adoptate

Ultima actualizare: 24-09-2015 07:07

O poveste tulburatoare a avut loc in Mehedinti. Trei bebelusi, tripleti, au fost abandonati de mama, in maternitate. Este vorba despre trei surioare sanatoase care s-au nascut, la sfarsitul lui august.

Cum cea care le-a adus pe lume nu vrea sa mai auda de ele, Protectia Copilului a inceput procedurile premergatoare adoptiei. Mama celor trei copile are 32 de ani si inca 4 guri de hranit. Asa ca imediat dupa nastere a plecat din maternitate si le-a spus medicilor ca nu are cu ce sa le creasca si pe surioare. Le-a dat cate un nume, apoi le-a parasit.

De atunci, fetitele au fost luate in brate doar de cei care lucreaza in spital. Pentru ele, salonul inseamna acasa.

Valeria Mateescu asistenta Maternitatea Drobeta-Turnu Severin:
"Noi i-am primit de la sala, noi ii ingrijim pana pleaca, noi ii ingrijim cu mare drag, ii imbracam dupa placul nostru, ii imbracam frumos, sunt cuminti, ca orice copil mic."

Vica Lohon, asistenta Maternitatea Drobeta-Turnu Severin: "Toata ziua suntem cu ochii pe ele avand in vedere ca au fost prematuri, la nastere li s-au acordat ingrijiri speciale."

Mama a semnat un document prin care s-a aratat de acord ca statul sa vada de copilele ei. Potrivit celor din spital femeia traieste cu un barbat care nu le recunoaste pe cele mici.

Aurelia Ciresanu, asistent maternal: "Nu stiu daca a venit sa ii vada, sa le aduca un pampers. I-am luat declaratie ce sa faca cu ei si a zis si sotul sa ramana la spital, dupa care a plecat acasa bine merci."

Autoritatile au inceput toate demersurile astfel incat Izabela, Cristina si Alexandra sa-si gasesca un camin si parinti iubitori.

Angelica Boceanu, Directia Protectia Copilului Mehedinti: "Dupa evaluarea starii de sanatate se vor cauta asistenti maternali profesionisti care sa ia in plasament cei trei copii/mama are o situatie materiala precara acasa si nu are conditii ca sa creasca cei trei gemeni si nici nu doreste acest lucru."

Cei care se ocupa de caz spun ca, atunci cand va fi posibil, ar fi de preferat ca fetitele sa fie adoptate de o singura familie si sa ramana astfel impreuna.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO