Trei tone de apa minerala, oprite de la vanzare in Capitala. Pozitia oficiala a lantului de magazine Lidl

29-05-2014 18:55


Politistii si inspectorii de la Protectia Consumatorilor au confiscat joi peste 3.000 de litri de apa minerala din 3 magazine Lidl.

Responsabilii au organizat controlul dupa ce au primit informatiii ca apa imbuteliata in PET-uri nu ar proveni de la un izvor din Covasna, omolgat.

Trei magazine care apartin unui lant de hipermarketuri din Capitala au fost verificate. Existau informatii potrivit carora apa imbuteliata in peturi nu provine din izvorul trecut pe eticheta ci chiar de la robinet.

"Stim ca de la supermarket-urile astea este garantata. De aia luam ca sa bem. Daca ar fi sa-i controleze, ar trebui sa-i controleze vorba aia este sanatatea noastra" a fost de parere un cumparator.

Inspectorii de la Protectia Consumatorului spun ca exista variante pentru clienti astfel incat sa stie exact daca apa luata din magazin provine dintr-un izvor autorizat sau nu.

"Mereu sa verifice pe eticheta sursa pentru ca in felul asta poate verifica pe site daca este apa comercializata din izvorul respectiv...Pentru parinti, sa fie atenti ca nivelul de fluor sa nu depaseasca 1,5 mg" a explicat Marius Dunca, presedinte ANPC.

Deocamdata 3015 litri de apa au fost opriti de la vazare de politie si ANPC. Lantul de magazine vizat de controlul de joi spune ca: "apa minerala Saguaro provine din surse inregistrate si nu a fost descoperite nicio neregula cu privire la sursa apei, iar aceasta nu a fost retrasa".
 

VIDEO PROTVPLUS.RO