Trei minore care locuiau singure, găsite intoxicate. Cea mare, care avea grijă de ele, a murit, celelalte sunt în stare gravă

Ultima actualizare: 26-10-2020 17:36

Poveste dramatică într-o comună din Suceava. O adolescentă de 16 ani a murit iar nepoțelele ei, de 8 şi 12 ani, sunt la Terapie Intensivă intoxicate cu o substanță necunoscută.

 

Părinții copilelor încă în viață muncesc în străinătate și au sunat să vadă ce mai fac - le lăsaseră în grija bunicilor, dar fetele plecaseră să se joace în propria lociunță. Oamenii s-au panicat când nu le-a răspuns nimeni și au cerut ajutorul unui vecin.

 

Cele trei fete au fost descoperite chiar de către bărbatul la care au apelat părinții surorilor. Omul ar fi vrut să intre el însuși în casă, dar nu ar fi reușit, așa că a sunat la 112.

Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava: "La faţa locului a fost deplasat şi un laborator CRBN de la ISU Suceava. S-a pătruns în interiorul locuinţei prin forţarea geamului, fiind găsite cele 3 tinere cu vârste între 8 şi 16 ani".

Adolescenta nu a mai putut fi salvată. Fetițele, în schimb, respirau și au fost transportate la Spitalul de Urgenţă din Suceava.

Dan Teodorovici, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava: ”Cele două fete sunt în aceeaşi stare ca cea de ieri. Au ajuns comatoase. Sunt intubate şi ventilate mecanic. Parametrii vitali sunt stabili în acest moment, însă leziunile neurologice nu ştim cât de avansate sunt”.

Prima variantă luată în calcul este intoxicația cu o substanță necunoscută. Poliţiştii şi cei de la ISU cred că este vorba de monoxid de carbon provenit de la o sursă de încălzire.

Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava: ”S-a întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Se conturează ideea unei intoxicaţii cu monoxid de carbon .

Și Protecţia Copilului a deschis o anchetă, precizând că familia nu a fost până acum în atenția lor.

Nicoleta Daniliuc, purtător de cuvânt al DGASPC Suceava: ”Colegii mei au vorbit la spital şi Primărie, iar primele informaţii, minora de 16 ani era mătuşa. Am înţeles că au adormit în aceeaşi cameră cu o aerotermă pornită. Se pare că a căzut ceva de plastic pe aerotermă. Părinţii minorelor sunt în străinătate, ele fiind lăsate în grija bunicilor”.

Maria Tomescu, primarul comunei Baia: ”Părinţii sunt 2 copii tineri care au plecat de jos şi au încercat să îşi facă un trai mai bun. Acum au plecat în Belgia sau Olanda pentru 3 luni. Până acum a fost plecat doar tatăl. Acum, au fost lăsaţi în grija bunicilor. Sâmbătă seara, copiii au vrut să meargă să se joace pe calculator şi au rămas la casa fetiţelor. În decursul timpului, ele stăteau la bunici”.

Adolescenta de 16 ani era sora mamei copilelor care luptă pentru viață. Femeia și soțul ei sunt așteptați în țară.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO