Trei mine antitanc functionale descoperite pe autostrada Deva-Lugoj. Puteau provoca un dezastru

Ultima actualizare: 23-08-2013 07:01

Muncitorii care lucreaza la autostrada Deva-Lugoj au descoperit trei mine antitanc, in timp ce faceau sapaturi in zona, in apropiere de Ilia.

Oamenii au alertat imediat autoritatile si bine au facut. Fiecare dintre cele trei mine antitanc aveau dimensiunile unui capac de canal si contineau aproximativ sase kilograme de trotil armat.

Potrivit pirotehnistilor, acestea erau functionale si ar fi putut face ravagii pe o raza de 100 de metri. Minele au fost detonate la fata locului.

Inainte de detonare, pompierii au ridicat ziduri din saci de nisip, inalte de un metru, pentru a proteja o gospodarie aflata la 200 de metri de locul exploziilor.

Anemona Doda, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Hunedoara: “Pentru distrugerea celor trei mine anti-personal a fost folosita o cantitate de 1,5 kilograme de trotil. Din motive de siguranta, proprietarii unei locuinte aflate la 200 de metri de locul exploziei au fost sfatuiti de o cheipa de jandarmi sa nu iasa din casa in timpul operatiunii”.

Din cauza exploziilor controlate, circulatia pe un drum judetean a fost restrictionata.

Bogdan Nitu, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Hunedoara: “Doua echipaje de politie de la Politia Locala Ilia au asigurat ordinea in zona. Cicrulatia pe DJ 686 a fost restrictionata. Din fericire, nu a fost nevoie de evacuarea unor persoane”.

Pirotehnistii au verificat cu ajutorul unor aparate daca, pe o raza de 500 de metri, mai sunt si alte mine antitanc, care pun in pericol viata oamenilor. Intreaga operatiune a fost incheiata intr-o ora si s-a desfasurat fara incidente.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO