Trei militari, in arest la domiciliu pentru trafic de droguri. Se consuma ecstasy chiar si in incinta unitatilor militare

Ultima actualizare: 22-08-2016 07:04

Cinci suspecti, trei dintre ei militari angajati in cadrul unor unitati ale Ministerului Apararii Nationale, au fost retinuti de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri de risc si mare risc.

Tribunalul Bucuresti a decis vineri plasarea in arest la domiciliu a celor cinci suspecti, dintre care trei militari, retinuti de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri de risc si mare risc. Decizia nu este definitiva si a fost deja contestata de DIICOT.

O parte dintre drogurile vandute de membrii gruparii au fost consumate chiar in incinta unor unitati militare, potrivit unui comunicat al DIICOT.

"In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca in perioada mai - august 2016 inculpatii au traficat diferite cantitati de droguri de risc si de mare risc, respectiv cannabis, amfetamine si substante psihoactive denumite generic etnobotanice, atat pe raza municipiului Bucuresti, dar si a judetului Giurgiu, inclusiv catre unele persoane din incinta unitatilor militare unde si consumau de altfel aceste droguri si substante etnobotanice. Drogurile si substantele psihoactive (...) erau procurate de pe raza municipiului Bucuresti de la alte persoane investigate in cauza", se precizeaza in comunicat.

In urma perchezitiilor efectuate in Bucuresti si judetul Giurgiu, inclusiv la unitatea militara din localitatea Mihai Bravu, anchetatorii au ridicat diferite cantitati si tipuri de droguri (cannabis, comprimate ecstasy si substante etnobotanice), un cantar electronic folosit la cantarirea drogurilor, dar si sume de bani obtinute de pe urma traficului de stupefiante.

Perchezitiile au avut loc dupa ce doi dintre membrii gruparii au fost prinsi in flagrant in timp ce vindeau droguri pe strada, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane."In noaptea de 17 spre 18 august, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti si procurorii DIICOT au organizat o actiune pentru prinderea in flagrant delict a doi barbati, banuiti ca ar comercializa droguri. Astfel, acestia au fost surprinsi in timp ce tranzactionau, pe strada, aproape 30 de grame de cannabis contra sumei de 1.000 de lei", se mentioneaza in comunicatul IGPR.

Procurorii DIICOT au dispus retinerea pentru de 24 de ore a cinci inculpati: George Florinel Vilcan, Ovidiu Ionut Biolan si Ionut Andrei Iubitu, militari angajati pe baza de contract in unitati militare de pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Giurgiu, Gheorghe Mihai Cozma si Mihai Cosmin Fratila, toti suspectati de savarsirea infractiunii de trafic de droguri de risc si de mare risc.

Cei cinci urmeaza sa fie prezentati vineri Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile. Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti - Serviciul Antidrog si al Directiei de Informatii a Armatei din cadrul Ministerului Apararii Nationale.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO