Trei județe din țară au fost sub cod portocaliu de inundaţii joi. Într-un sat din judeţul Gorj a plouat torenţial şi a căzut grindină.

În mai puțin de o jumătate de oră, străzile şi curţile au fost acoperite de un strat de gheaţă, iar grădinile oamenilor au fost distruse în totalitate.

Și la Botoșani o furtună puternică a măturat tot ce i-a stat în cale, iar precipitaţiile au ajuns la 21 de litri pe metru pătrat.

Viitura a făcut prăpăd în satul Sohodol, din Gorj. În câteva minute cerul s-a întunecat și a început potopul. Oamenii au scos grindina din curți cu roaba, iar grădinile și livezile au fost distruse.

Localnicii în vârstă spun că nu au mai văzut așa ceva niciodată.

Localnic: „Uitați grădinile pe aici, praf. În halul ăsta, aia e la fel.”

După ce furtuna s-a oprit și apele s-au retras, grindina a început să se topească, iar satul a fost învăluit de ceață.

Localnic: „Ravagii domnule, ravagii, putere Dumnezeiască, asta a fost aici.”

Localnică: „Mai avem via sus, loc pe aici, praf, praf, să mai punem trebuie să luăm fasolea de la Târg”.

Autoritățile au intervenit cu utilaje pentru a-i ajuta pe oameni.

Narcis Petre Remetea – primar orașul Tismana: „Drumuri impracticabile, garduri rupte, familii izolate, recolte compromise”.

Și la Botoșani au fost probleme. Grindina a lovit mai multe culturi, iar precipitaţiile au ajuns la 21 de litri pe metru pătrat.

În județul Neamț, traficul a fost blocat pe DN 15B, pe raza localității Stânca, după ce apa a trecut peste un podeț şi a inundat şoseaua.