Trei bărbaţi, reţinuţi pentru furtul unui seif dintr-un cabinet stomatologic. Suma uriașă care se afla în el

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
politia
Pro TV

Trei bărbaţi au fost reţinuţi şi vor fi propuşi pentru arestare preventivă, pentru că ar fi furat un seif dintr-un cabinet stomatologic, prejudiciul fiind de 46.000 de lei.

"În cursul zilei de marţi, 20 martie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar privind săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat, după ce trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 37 şi 45 de ani, au sustras un seif dintr-un cabinet stomatologic din Sectorul 5", informează un comunicat al DGPMB.

În 4 decembrie 2017, poliţişti din cadrul Secţiei 19 au fost sesizaţi de către un bărbat, prin intermediul 112, că persoane necunoscute au pătruns în cabinetul său stomatologic şi au sustras un seif metalic ce conţinea aproximativ 46.000 lei, reprezentând încasări ale societăţii, precum şi bani personali.

După efectuarea de investigaţii şi audieri, au fost identificaţi trei bărbaţi, dintre care unul angajat în cadrul cabinetului stomatologic, în sarcina cărora a fost reţinută săvârşirea infracţiunii reclamate.

"La data de 20 martie au fost puse în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, în urma cărora au fost identificate şi ridicate bunuri ce ar fi putut fi folosite în activitatea ilicită, precum şi peste 3.000 de ţigarete de contrabandă. Cei trei bărbaţi au fost depistaţi şi conduşi pentru audieri", se arată în comunicat.

Din cercetări a rezultat că furtul s-a produs seara zilei de 2 decembrie 2017. Doi dintre bărbaţii reţinuţi au pătruns în cabinetul stomatologic, folosind informaţii şi detalii de la cel de-al treilea, care era angajat în cadrul cabinetului şi le-a pus la dispoziţie cheile de acces. Cei doi au smuls din podea seiful metalic.

Potrivit anchetatorilor, după comiterea furtului, bărbaţii s-ar fi deplasat la domiciliul unuia dintre aceştia, unde ar fi spart seiful şi au scos suma de bani, pe care ar fi împărţit-o.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO