Traieste intr-un grajd si are o pensie de 200 de lei, insa nu are nicio datorie la stat. Nea Vasile are nevoie de ajutor


Ultimul update: Sambata 14 Mai 2016 07:20
Data publicarii: Miercuri 11 Mai 2016 16:59
Categorie: Stiri actuale

Un barbat de 54 de ani din Bacau, grav bolnav de reumatism, rabda de foame si de frig, dar incearca sa supravietuiasca. Traieste ca un pustnic intr-un adapost improvizat intr-un grajd. Singurul prieten care-i mai alina suferinta e o caprita, Florica.

Nea Vasile spune ca a fost bolnav de mic. Acum are o proteza la sold, care ii provoaca dureri greu de suportat.

A avut si ghinion in viata: de pilda, acum cativa ani, i-a ars casa parinteasca in care locuia. Cu doar o pensie de 200 de lei nu a reusit sa-si improvizeze un adapost, decat intr-un grajd saracacios, unde rabda de foame si de frig.

Ca sa mai castige o paine, desi abia se poate deplasa, Nea Vasile reuseste sa ingrijeasca animalele unor vecini. O noua proteza de sold l-ar ajuta enorm, insa costul ei ii da ameteli sarmanului om.

Vasile Lungu: "Nu am avut bani sa fac opertie de proteza totala. E vreo 3000 de euro".

Nici bani de lemne nu a avut niciodata, insa nu s-a plans la nimeni. Nici la vecini si nici la primarie. Oamenii din sat il stiu de om bun si il ajuta cum pot.

Asistenta sociala de la primarie spune ca in ciuda greutatilor, barbatul nu a aparut niciodata pe lista datornicilor si in fiecare an isi achita impozitul.

Barbatul spera, totusi, sa fie ajutat, printr-o minune, cu o proteza noua, pentru a putea munci si merge mai bine.

Tags: saracie, ajutor, boala,

VIDEO PROTVPLUS.RO