Traian Berbeceanu revine în MAI. Anunțul făcut de ministrul Vela

Ultima actualizare: 05-12-2019 16:27
Traian Berbeceanu
Facebook.com

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi, la o conferinţă de presă, că fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia Traian Berbeceanu va fi numit şeful său de de cabinet.

Traian Berbeceanu a fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba. Fostul comisar a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru acuzația că ar fi sprijinit o grupare infracțională specializată în evaziune fiscală cu produse eptroliere.

Totodată, și procurorii DNA i-au trimis în judecată pe cei care l-au anchetat pe Berbeceanu. 

În iunie 2016, fostul comisar-şef al BCCO Alba Iulia Traian Berbeceanu a fost achitat în primă instanţă pentru mai multe infracţiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare.

Decizia nu este definitivă şi a fost atacată de procurori.

În schimb, Ioan Mureşan (fost procuror şef al DIICOT Alba) şi Nicolaie Ioan Cean (fost procuror în aceeaşi structură) au fost condamnaţi la 7 ani, respectiv 2 ani închisoare cu executare. Aceştia sunt acuzaţi că au săvârşit mai multe nereguli în anchetarea poliţistului Traian Berbeceanu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO