Fostul presedinte Traian Basescu, la Instanta Suprema. "Acesta e cel mai umilitor dosar pe care puteam sa il am"


Ultimul update: Sambata 08 Octombrie 2016 07:05
Data publicarii: Miercuri 05 Octombrie 2016 08:50
Categorie: Stiri actuale
traian basescu

Fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu s-a prezentat, miercuri dimineata, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

La intrarea la Instanta Suprema, Basescu a raspuns catorva intrebari ale presei.

Intrebat de jurnalisti de ce a fost chemat in fata procurorilor, fostul sef al statului a declarat ca nu stie.

"Daca vreti sa discutam despre dosarul fiicei mele, din cate stiu de exemplu acea celebra instigare la abuz in serviciu este absolut jenanta ca si acuzatie si fabricata. Se vede ca e fabricata de procurorul de caz", a spus Traian Basescu.

Se pare ca este vorba despre dosarul in care Ioan Serb l-a acuzat ca nu si-a dat demisia in 2007, asa cum a promis. Pe 17 aprilie 2007, Basescu a afirmat ca, daca Parlamentul va vota suspendarea sa din functie, isi va da demisia in cinci minute. "In situatia in care, in pofida avizului Curtii Constitutionale, Parlamentul va vota suspendarea mea, in maxim cinci minute de la vot voi demisiona din functie si voi chema in fata electoratului si pe cei care au generat un abuz constitutional", spunea atunci seful statului, intr-o declaratie de presa. Ulterior, Basescu a renuntat la decizia de a demisiona, desi a fost suspendat.

Initial, doua instante au decis ca Basescu nu trebuie tras la raspundere penala in acest dosar iar procurorii au dat NUP. Dar Ioan Serb a mers acum la ICCJ cu aceeasi plangere.

Basescu spune ca ar mai fi la Instanta Suprema dosarul privind casa din Mihaileanu, despre care spune ca a fost redeschis printr-un "abuz" de Tiberiu Nitu, cel deschis in urma plangerii Gabrielei Firea si un dosar de spalare de bani. "Acesta e cel mai umilitor dosar pe care puteam sa il am, sa acuzi un fost presedinte de spalare de bani imediat ce si-a terminat mandatul arata si o lipa de decenta".

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO