Traian Basescu: Ar trebui un al doilea Mandela pentru concilierea intre religii


Ultimul update: Vineri 13 Decembrie 2013 07:02
Data publicarii: Marti 10 Decembrie 2013 10:35
Categorie: Stiri actuale
Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, dupa semnarea in cartea de condoleante deschisa la Ambasada Africii de Sud, ca probabil ca ne va mai trebui un al doilea Mandela, pentru concilirea intre religii.

"Mandela este un simbol, despre el nu putem spune «a fost un simbol». A avut capacitatea ca dupa 27 de ani de puscarie sa fie bun, sa concilieze albii cu negrii in Africa de Sud si sa dea tarii o perspectiva democratica. Cred ca ceea ce Mandela a facut in Africa de Sud este irepetabil. Asa ceva nu s-a intamplat in istoria lumii, ca un om haituit sa poata sa aduca pacea fara violenta si intr-un sistem democratic", a spus seful statului dupa semnarea in cartea de condoleante deschisa la Ambasada Africii de Sud, in memoria lui Nelson Mandela.

Presedintele a aratat ca ar trebui sa existe un al doilea Mandela, pentru concilierea intre religii.

Cititi si: Ceremonie pentru Nelson Mandela, cea mai mare din istoria Africii, cu aproape 100 sefi de stat

"Probabil ca ne va mai trebui un al doilea Mandela, pentru concilirea intre religii. Numai ca riscul pe care il avem este ca Mandela sa fie irepetabil. Ar fi bine sa mai avem un Mandela care sa concilieze crestinismul cu islamismul, spre exemplu. Multe razboaie ar putea fi evitate. Din pacate, un al doilea inca nu a aparut", a spus presedintele Traian Basescu.

Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela a incetat din viata, joi seara, la varsta de 95 de ani.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO