Traian Basescu a ramas iar fara cetatenia moldoveneasca. Instanta a anulat suspendarea retragerii


Ultimul update: Marti 11 Aprilie 2017 07:17
Data publicarii: Sambata 08 Aprilie 2017 15:25
Categorie: Stiri actuale
Presedintele PMP, Traian Basescu, acorda un interviu

 Cererea lui Basescu privind suspendarea decretului de retragere a cetateniei moldovenesti pe durata procesului de fond a fost respinsa definitiv.

 Curtea de Apel Chisinau a respins, vineri, cererea lui Traian Basescu de suspendare a decretului prin care presedintele Republicii Moldova Igor Dodon i-a retras cetatenia moldoveneasca, pana la judecarea pe fond a cauzei. Astfel, a fost acceptat recursul lui Dodon impotriva deciziei Judecatoriei Chisinau prin care fusese admisa suspendarea decretului.

Conform deciziei Curtii de Apel Chisinau, a fost examinat recursul lui Dodon "impotriva incheierii Judecatoriei Chisinau (sediul central) din 20 martie 2017, prin care a fost admisa cererea avocatului Andrei Bivol in interesele lui Basescu Traian cu privire la aplicarea masurilor de asigurare a actiuni intentate in baza cererii de chemare in judecata formulata de avocatul Andrei Bivol in interesele lui Basescu Traian impotriva lui Igor Dodon, Presedintele Republicii Moldova cu privire la anularea Decretului Presedintelui Republicii Moldova nr. 16-VIII din 03 ianuarie 2017 privind retragerea cetateniei Republicii Moldova lui Traian Basescu si s-a suspendat executarea Decretului Presedintelui Republicii Moldova nr. 16-VIII din 03 ianuarie 2017 privind retragerea cetateniei Republicii Moldova, pana la examinarea cauzei in fond".

Recursul a fost admis, iar decizia Judecatoriei Chisinau a fost casata.

"Se admite recursul declarat de catre reprezentantul lui Igor Dodon, Presedintele Republicii Moldova, Maxim Lebedinschi. Se caseaza incheierea Judecatoriei Chisinau (sediul central) din 20 martie 2017, prin care a fost admisa cererea avocatului Andrei Bivol in interesele lui Basescu Traian cu privire la aplicarea masurilor de asigurare a actiuni intentate lui Igor Dodon, Presedintele Republicii Moldova cu privire la anularea Decretului Presedintelui Republicii Moldova nr. 16-VIII din 03 ianuarie 2017 privind retragerea cetateniei Republicii Moldova si s-a suspendat executarea Decretului Presedintelui Republicii Moldova nr. 16-VIII din 03 ianuarie 2017 privind retragerea cetateniei Republicii Moldova pana la examinarea cauzei in fond", a decis Curtea de Apel.

Cererea avocatului lui Traian Basescu a fost respinsa ca neintemeiata, iar decizia este irevocabila.

"Se solutioneaza problema in fond si se emite o decizie sub forma de incheiere prin care, se respinge ca neintemeiata cererea avocatului Andrei Bivol in interesele lui Basescu Traian cu privire la asigurarea actiunii prin suspendarea executarii Decretului Presedintelui Republicii Moldova nr. 16-VIII din 03 ianuarie 2017 privind retragerea cetateniei Republicii Moldova pana la examinarea cauzei in fond, in pricina civila la cererea de chemare in judecata formulata impotriva lui Igor Dodon, Presedintele Republicii Moldova cu privire la anularea Decretului Presedintelui Republicii Moldova nr. 16-VIII din 03 ianuarie 2017 privind retragerea cetateniei Republicii Moldova. Decizia este irevocabila", anunta instanta.

Traian Basescu si sotia sa Maria au primit cetatenia Republicii Moldova in luna octombrie a anului trecut. La inceputul lunii ianuarie, presedintele Igor Dodon a semnat un decret prin care i-a retras cetatenia lui Basescu. Ulterior, fostul presedinte roman a atacat la curtea Suprema de Justitie (CSJ) decretul lui Igor Dodon, iar in februarie CSJ a decis ca solicitarea este de competenta Judecatoriei Chisinau.

Pentru judecarea pe fond a dosarului, probele vor trebui prezentate pana la 2 mai 2017, iar primul termen de judecata este 16 mai 2017, la ora 10:00.

Presedintele PMP, Traian Basescu, acorda un interviu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu l-a dat in judecata pe actualul presedinte al Moldovei. Ce vrea sa obtina
Fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu l-a dat in judecata pe actualul presedinte al Moldovei. Ce vrea sa obtina
Presedintele pro-rus al Moldovei, furios pe ambasadorul tarii sale la Bucuresti. Ce a spus diplomatul despre Basescu
Presedintele pro-rus al Moldovei, furios pe ambasadorul tarii sale la Bucuresti. Ce a spus diplomatul despre Basescu
Traian Basescu va contesta in justitie retragerea cetateniei moldovene de catre Igor Dodon:
Traian Basescu va contesta in justitie retragerea cetateniei moldovene de catre Igor Dodon: "Caut cel mai bun avocat"
Presedintele R. Moldova, Igor Dodon, i-a retras lui Traian Basescu cetatenia moldoveneasca. Reactia fostului presedinte roman
Presedintele R. Moldova, Igor Dodon, i-a retras lui Traian Basescu cetatenia moldoveneasca. Reactia fostului presedinte roman
VIDEO PROTVPLUS.RO
Gălățeanul cu West Nile. Zona unde a fost pișcat de țânțarul care a provocat boala
Gălățeanul infectat cu West Nile. Zona unde a fost pișcat de țânțarul care a provocat boala
Leo de la Strehaia, eliberat din arest după nici 24 de ore. Decizia judecătorului
De ce îl iartă mereu o femeie pe soțul care o bate rău după fiecare beție
Trei tineri s-au răsturnat cu mașina, în Buzău. Greșeala făcută de șofer
Cazul baschetbaliștilor înjunghiați Principalul suspect, în arest la domiciliu
Leo de la Strehaia, la un pas de arestare. Frauda pusă la cale împreună cu fiul său
Sorina
Mama adoptivă a Sorinei a intrat în posesia pașaportului fetei. Ce spune despre plecarea în SUA
Ce s-a întâmplat cu bucata de rocă de pe Lună primită de Ceauşescu de la americani
Primarul din Sibiu revine în funcţie după 2 săptămâni de suspendare. Decizia instanţei
Copil muşcat de o viperă, în timp ce se juca în faţa blocului. În ce stare este
Reacția lui Pintea când vede imaginile cu asistenta din Mehedinți. Explicația spitalului
Prima aplicaţie de salvare pe litoralul românesc. Cum funcționează